Επίσημο: Το Opel Insignia επιστρέφει

Opel Insignia

Ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Opel αποκάλυψε ότι το γνωστό στους περισσότερους Insignia θα επιστρέψει στη γραμμή παραγωγής του ομίλου Stellantis, αποκτώντας διαφορετικό χαρακτήρα και μια νέα, ελκυστικότερη μορφή.

Μολονότι το Opel Insignia, στη δεύτερη κατά σειρά γενιά του, δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική εμπορική πορεία που σημείωσε ο προκάτοχός του, αναγκάζοντας τη γερμανική φίρμα να διακόψει πρόωρα και άδοξα την καριέρα του στην ευρωπαϊκή αγορά, το πάλαι ποτέ δημοφιλές μοντέλο θα αποκτήσει μια δεύτερη ευκαιρία.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα δήλωσε ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Opel, Mark Adams, το Insignia όχι μόνον θα επιστρέψει στη γραμμή παραγωγής αλλά θα αποκτήσει και μια νέα, ελκυστικότερη μορφή, επιχειρώντας κατά αυτόν τον τρόπο να εξαντλήσει τις πιθανότητες επιτυχίας του στην αγορά της Ευρώπης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Opel Insignia 2024

Με δεδομένο ότι η κατηγορία των μεσαίων sedan ή station wagon χάνει συνεχώς έδαφος, φτάνοντας πλέον στα όρια του αφανισμού, η Opel θα αναζητήσει ένα νέο ρόλο για την τρίτη κατά σειρά γενιά του Insignia.

Αυτός, σύμφωνα πάντα με τον αρχισχεδιαστή της Opel, δεν θα απέχει πολύ από τη λογική ενός crossover ή αν προτιμάτε από το πρόσφατο παράδειγμα των Citroen C5 X και Peugeot 408.

Άλλωστε ανήκοντας στον ίδιο όμιλο αυτοκινητοβιομηχανιών (βλέπε Stellantis) δεν θα είναι δύσκολο για την Opel και συνεπώς το νέο Insignia να υιοθετήσει όχι μόνον τον χαρακτήρα αλλά και τις τεχνικές προδιαγραφές μοντέλων της Peugeot και της Citroen, ελαχιστοποιώντας κατά αυτόν τον τρόπο και το κόστος εξέλιξης.

Opel Insignia 2024
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Θα αντικαταστήσουμε το Insignia με κάτι, αλλά σίγουρα δεν θα είναι σεντάν, γιατί αυτά τα αυτοκίνητα διεκδικούν ένα πολύ μικρό μέρος της αγοράς», σχολίασε ο Adams. «Σκεφτήκαμε τη σωστή ισορροπία και πιστεύουμε ότι το αυτοκίνητο που αντικαθιστήσει το Insignia θα πρέπει να είναι πραγματικά ελκυστικό και φιλόδοξο. Έχει να κάνει με την εύρεση αυτής της νέας φόρμουλας», πρόσθεσε ο αρχισχεδιαστής της Opel.

Μάλιστα ο Adams δεν δίστασε να αποκαλύψει και την ημερομηνία που το νέο Opel Insignia θα πάρει σάρκα και οστά και θα διεκδικήσει μια θέση στην ευρωπαϊκή αγορά, τοποθετώντας χρονικά τη στιγμή αυτή στα τέλη της επόμενης χρονιάς.

Μένει να αποδειχθεί αν το νέο Opel Insignia θα αποτελέσει τον… δίδυμο αδερφό των σημερινών Citroen C5 X και Peugeot 408  ή αν θα υιοθετήσει μία από τις νέες πλατφόρμες που εξελίσσονται από τον όμιλο Stellantis ώστε να φιλοξενήσουν τα νέα μοντέλα της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ