Νέα επετειακή έκδοση για τα 40 χρόνια του Opel Corsa

opel corsa 40 years

Το δημοφιλές μικρό μοντέλο της Opel σβήνει 40 κεράκια και η εταιρεία το γιορτάζει, λανσάροντας μία επετειακή έκδοση.

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η Opel, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την παραγωγή της πρώτης γενιάς του Corsa, το 1982. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία από το Rüsselsheim παρουσιάζει την επετειακή έκδοση “Corsa 40 Years”, η οποία θα θα λανσαριστεί σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές, σε μόλις 1.982 μονάδες.

Σε σχέση με το «απλό» μοντέλο, η το Corsa 40 Years είναι ντυμένο στο νέο χρώμα “Rekord Red”, το οποίο παραπέμπει στην κόκκινη απόχρωση που κοσμούσε την πρώτη γενιά του μικρού μοντέλου της Opel. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Opel Corsa 40 Years

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η εκτενής χρήση μαύρου χρώματος, το οποίο απαντάται σε διάφορα μέρη του αμαξώματος, όπως στην οροφή, το έμβλημα της εταιρείας στο μπροστινό μέρος, στη θύρα του πορτπαγκάζ, αλλά και στις 17άρες ζάντες αλουμινίου που διανθίζονται και με γκρι ματ λεπτομέρειες, αναδεικνύοντας περαιτέρω τη δυναμική εμφάνιση του αυτοκινήτου.

Opel Corsa 40 Years
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αισθητικές αναφορές στο αρχέτυπο Corsa εντοπίζονται και στην καμπίνα, παρουσία υφασμάτινων καρό καθισμάτων. Επιπροσθέτως, στο ταμπλό, μπροστά από τον οδηγό εδρεύει και το επετειακό λογότυπο “40”, όπου θα αναγράφεται επίσης και ο αριθμός του εκάστοτε παραγόμενου αντίτυπου (από το 0001 έως το 1982).

Opel Corsa 40 Years

Σημειώνεται πως το Corsa 40 Years εφοδιάζεται με πολλές σύγχρονες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος πολυμέσων Multimedia Radio (συμβατό με Android και Apple CarPlay), των LED κεντρικών προβολέων, αλλά και προηγμένων συστημάτων ασφαλείας και υποβοήθησης, μεταξύ των οποίων η τεχνολογία προειδοποίησης εμπρόσθιας σύγκρουσης (με εντοπισμό πεζών) και αυτόματη πέδηση.

Σημειώνεται ότι καθόλη τη διάρκεια της εμπορικής διαδρομής του Corsa (6 γενιές) έχουν πωληθεί πάνω από 14 εκατ. αυτοκίνητα, ενώ για πρώτη φορά το μοντέλο διατίθεται και ως αμιγώς ηλεκτρικό, με την ονομασία Corsa-e. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Opel Corsa 40 Years

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ