Το Opel Insignia αλλάζει και γίνεται SUV

Opel Insignia

Η νέα γενιά του Insignia αναμένεται να αλλάξει ριζικά και αν αποτελέσει το μελλοντικό μεσαίο SUV της Opel.

To Insignia έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην γκάμα της Opel το 2007 αποτελώντας τον αντικαταστάτη του Vectra στη μεσαία κατηγορία. Σήμερα, το μοντέλο βρίσκεται στη δεύτερη γενιά του, η οποία παρουσιάστηκε το 2017, με τον όμιλο Stellantis να σχεδιάζει ήδη το μέλλον του σε μια νέα βάση.

Έτσι, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, η επόμενη γενιά του μοντέλου θα περάσει στην κατηγορία των μεσαίων SUV, συμπληρώνοντας την γκάμα των Crossland, Mokka και Grandland. Βάση για τη νέα πρόταση της Opel θα είναι η πλατφόρμα eVMP, που θα χρησιμοποιούν οι επόμενες γενιές των Peugeot 3008 & 5008, και θα φέρει παρόμοια μηχανικά σύνολα με εκείνα που έχουμε στα μοντέλα των δύο γαλλικών μαρκών μέχρι σήμερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
opel insignia

Αυτό σημαίνει πως μεταξύ άλλων θα υπάρξει και μια plug in υβριδική διάταξη με μοτέρ 1,6 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες, με συνολική απόδοση 300 ίππων και αυτονομία κίνησης με ηλεκτρική ενέργεια στα 50 με 60 χιλιόμετρα. Επίσης, είναι πολύ πιθανό στην γκάμα να υπάρξουν και ήπια υβριδικές εκδόσεις σε συνδυασμό με μοτέρ βενζίνης, ενώ η παρουσία πετρελαιοκίνητου μηχανικού συνόλου φαίνεται πως δε βρίσκεται προς το παρόν σε κάποιο πλάνο. Επίσης, στα σχέδια των ανθρώπων Opel φαίνεται πως υπάρχει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση με αυτονομία κίνησης που θα φτάνει τα 500 χιλιόμετρα.

Opel Grandland
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως προς την αισθητική που θα ακολουθήσει το νέο Opel Insignia γνωρίζουμε πως θα έχουμε να κάνουμε με ένα αμάξωμα με αυξημένη απόσταση από το έδαφος που θα συνδυάζει στοιχεία από τις κατηγορίες των SUV και MPV μοντέλων. Περισσότερες πληροφορίες για την επερχόμενη γενιά του Insignia θα έχουμε μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς η επίσημη αποκάλυψή του δεν αναμένεται πριν το 2024.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ