Επετειακά αθλητικά παπούτσια για τα 60 χρόνια της Porsche 911

Porsche Puma sneakers

Μια σειρά από αθλητικά παπούτσια που έχουν τα ίδια χρώματα με την Porsche 911 και αρκετές παραπομπές στο εμβληματικό sportscar του Zuffenhausen παρουσίασε το Porsche Lifestyle Group σε συνεργασία με την Puma.

Πρόκειται για περιορισμένων αντιτύπων παπούτσια, τα οποία διατίθενται σε συλλέκτες με αφορμή τον εορτασμό των έξι δεκαετιών ιστορίας της Porsche 911 στην αυτοκίνηση. Τα παπούτσια αυτά παραπέμπουν τόσο στις κλασσικές όσο και στις σύγχρονες εκδοχές της 911, και θα πωλούνται από τις 5 Σεπτεμβρίου 2023.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Retro, ένα από αυτά, αντλεί την έμπνευσή του από τη στενή και επίπεδη σιλουέτα της Porsche 911 S 2.5 του 1972. Έχει επένδυση σουέντ και γλώσσα με κόκκινη ραφή. Το χρώμα του είναι γαλάζιο και περιλαμβάνει τον αριθμό 56, ως φόρο τιμής σε μία από τις αγωνιστικές 911 της εποχής.

Παράλληλα, στη γλώσσα έχει κεντημένο το έμβλημα της Porsche 911 S/T και το αντίστοιχο των 60 ετών της Porsche 911 σε άσπρο και μαύρο χρωματισμό. Το ίδιο έμβλημα περιλαμβάνεται και στο δερμάτινο ταμπελάκι που συνοδεύει τα παπούτσια. Το Retro θα κατασκευαστεί σε 1.972 αντίτυπα, παραπέμποντας φυσικά στη χρονολογία κατασκευής του αυτοκινήτου, και κάθε ζευγάρι θα έχει το δικό του σειριακό αριθμό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα, περιορισμένης παραγωγής Porsche 911 S/T, άλλωστε, αντλεί και εκείνη την έμπνευσή της από το αυτοκίνητο του 1972 - υιοθετώντας και μια σειρά από σπορ εξαρτήματα από την αγωνιστική GT3 RS, αλλά και τη GT3 Touring.

Αντίστοιχα, τα παπούτσια Heritage έχουν πιο μοντέρνα γραμμή, συνδυάζοντας το μπλε με το γαλάζιο χρώμα που είναι ίδιο με την επετειακής 911 S/T καθώς και γραμμές από το ίδιο καφέ των εσωτερικών επενδύσεων του αυτοκινήτου.

Ο αγωνιστικός αριθμός 63 στο αυτοκίνητο και στα παπούτσια παραπέμπει στο έτος που ιδρύθηκε η Porsche, όπως και τα 1.963 αντίτυπα του Heritage Sneaker. Το δερμάτινο ταμπελάκι του τελευταίου έχει επίσης το έμβλημα των 60 χρόνων της εταιρείας.

Προς το παρόν η Porsche δεν έχει ανακοινώσει τις τιμές πώλησης των ιδιαίτερων και σπάνιων αυτών αθλητικών παοουτσιών, Retro και Heritage. Θα τα παρουσιάσει στις 5 Σεπτεμβρίου, στον εκθεσιακό της χώρο στο σαλόνι αυτοκινήτου IAA Mobility στο Μόναχο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ