Στην Ελλάδα η Porsche 911 των 500.000 ευρώ -Τα εξωτικά χαρακτηριστικά της

Porsche 911 S/T

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψή της, η συλλεκτική Porsche 911 S/T των 525 ίππων αναζητά και στη χώρα εκείνους που θα θελήσουν να δαπανήσουν σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ για να την προσθέσουν στο γκαράζ τους.

Η συμπλήρωση 60 ετών από τη δημιουργία της Porsche 911 αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία μιας ειδικής και άκρως… συλλεκτικής έκδοσης του γερμανικού sportscar,

Πρόκειται για την Porsche 911 S/Τ, η οποία λίγες ώρες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της απέκτησε τη δική της τιμή και στη χώρα μας, κλείνοντας το μάτι σε εκείνους που θα σπεύσουν ώστε να κάνουν δικό τους ένα από τα 1.963 αντίτυπα που πρόκειται να παραχθούν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Porsche 911 S/T

Η Porsche 911 S/T αποτελεί επί της ουσίας μια… πολιτισμένη εκδοχή της κορυφαίας 911 GT3 RS, αποδίδοντας 525 ίππους και 465 Nm ροπής χάρη στην παρουσία ενός ατμοσφαιρικού κινητήρα boxer χωρητικότητας 4,0 λίτρων.

Είναι η πρώτη και μάλλον η τελευταία φορά που ο συγκεκριμένος κινητήρας συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί η πλέον ανόθευτη εμπειρία οδήγησης στο αριστερό κάθισμα του εμβληματικού sportscar.

Porsche 911 S/T
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μάλιστα για να τονώσει τον νοσταλγικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης έκδοσης, η Porsche δημιούργησε ένα προαιρετικά διαθέσιμο πακέτο εξοπλισμού, το οποίο ονομάζεται Heritage Design Package και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα αποκλειστικό χρώμα αμαξώματος καθώς και ιδιαίτερες επενδύσεις για το εσωτερικό.

Ένα ακόμα στοιχείο που κάνει την Porsche 911 S/T ξεχωριστή είναι το γεγονός ότι σε αρκετές από τις επιφάνειες του αμαξώματος το μέταλλο έχει αντικατασταθεί με συνθετικά υλικά σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το συνολικό βάρος του γερμανικού sportscar.

Porsche 911 S/T

Σε κάθε περίπτωση η «δίαιτα» των Γερμανών απέδωσε, με το βάρος της Porsche 911 S/T να περιορίζεται κάτω από τα 1.400 κιλά, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τις επιδόσεις και τη συμπεριφορά του στην άσφαλτο.

Ως έναν βαθμό οι αναμφίβολα εξωτικές προδιαγραφές της Porsche 911 S/T δικαιολογεί και το ταμπελάκι της τιμής, το οποίο διαθέτει έξι ψηφία και αγγίζει το ποσό του μισού εκατομμυρίου ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Porsche 911 S/T

Για την ακρίβεια η βασική διαμόρφωση της Porsche 911 S/T των 525 ίππων ξεκινά από τα 460.900 ευρώ, ωστόσο, αν επιλέξει κανείς και το Heritage Design Package, η τιμή αυξάνεται αυτομάτως κατά 30.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ