Μια σπάνια Porsche 911 Carrera GTS για τα 100 χρόνια του Le Mans (Video)

Porsche 911 Carrera GTS LeMans Centenary Edition

Η Porsche 911 Carrera GTS Le Mans Centenary Edition, όπως είναι το πλήρες όνομά της, είναι μια συλλεκτική έκδοση αποκλειστικά για τη γαλλική αγορά, η οποία αποτίει φόρο τιμής στον ένδοξο γαλλικό 24ωρο αγώνα.

Βασισμένη στην 911 Carrera GTS, η συγκεκριμένη έκδοση θα κατασκευαστεί σε μόλις 72 αντίτυπα - όσα είναι και τα διαδοχικά χρόνια στα οποία η Porsche συμμετέχει στις 24 Ώρες του LeMans. Η τιμή καθενός από τα αντίτυπα φτάνει τις 238 χιλιάδες ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη GTS αποδίδει 473 ίππους και διατίθεται με την επιλογή είτε μηχανικού κιβωτίου 7 σχέσεων είτε αυτόματου PDK 8 σχέσεων. Η κυριότερη πτυχή της είναι φυσικά οι στιλιστικές λεπτομέρειες, που δημιουργήθηκαν έπειτα από στενή συνεργασία του τομέα Porsche Exclusive Manufaktur και της λέσχης Automobile Club de l'Ouest που διοργανώνει τον αγώνα του LeMans.

Η εταιρεία της Στουτγάρδης δουλεύει αυτή την έκδοση της 911 από το 2020, με επικεφαλής το σχεδιαστή της πρώτης Boxster, Grant Larsson. Πηγές έμπνευσης για την αισθητική της αποτέλεσαν η πανέμορφη Porsche 356 SL (η πρώτη Porsche που κέρδισε τη γενική του LeMans) και η επιβλητική 911 GT1 (νικήτρια στο γαλλικό αγώνα το 1998).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικά για την έκδοση αυτή εξελίχθηκε το νέο ασημί χρώμα Le Mans Silver, με τη συνεισφορά του ιδιοκτήτη της 356 SL του 1951 που βλέπετε και του ειδικού στην ανακατασκευή παλαιών Porsche Rod Emory από την Καλιφόρνια. Έτσι, προέκυψε ένα σύγχρονο χρώμα βασισμένο στο ασημί της 356 SL.

Το νούμερο 46 στις πόρτες είναι άλλη μια παραπομπή στη δόξα του παρελθόντος, όπως και το ρετρό σήμα της εταιρείας στη γρίλια της ουράς. Ένα τρισδιάστατο έμβλημα της πίστας του LeMans με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας κοσμεί τις μεσαίες κολόνες, ενώ τα πίσω παράθυρα, οι χρυσές ζάντες Aurum και οι κόκκινες ζώνες παραπέμπουν στην 911 GT1.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σχέδιο της πίστας εντοπίζεται επίσης στο υποβραχιόνιο, στο εσωτερικό, ενώ οι επενδύσεις είναι μπλε χρώματος Graphite Blue με λευκές ραφές, όπως της 356 SL. Τα ίδια χρώματα έχει και το τιμόνι GT-sport. Άλλες προσθήκες είναι τα φιμέ φωτιστικά σώματα PDLS Plus και ένα μοναδικό κάλυμμα του εσωτερικού.

Στη Γαλλία, όπου θα διατίθεται αποκλειστικά, η Porsche 911 Carrera GTS Le Mans Centenary Edition τιμάται 237.819 ευρώ και μαζί κάθε αγοραστής θα αποκτά και ένα προσωπικό βιβλίο με εικόνες από την παραγωγή του συγκεκριμένου αντιτύπου σε κάθε φάσης της παραγωγής του στο εργοστάσιο του Zuffenhausen.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ