Η Porsche 911 γίνεται 60 ετών και το γιορτάζει με μία συλλεκτική έκδοση

Porsche 911 S/T

Με μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής γιορτάζει τη συμπλήρωση 60 ετών από τη γέννησή της η εμβληματική Porsche 911.

Μία ακόμα έκδοση έρχεται να προστεθεί στο portfolio τής Porsche 911 με αφορμή τη συμπλήρωση 60 ετών από τη δημιουργία ίσως του πιο εμβληματικού sporstcar σε αυτόν τον πλανήτη.

Ο λόγος για την Porsche 911 S/T, η οποία θα παραχθεί σε 1.963 αντίτυπα, αποτίνοντας φόρο τιμής στην πρώτη γενιά του γερμανικού sportscar η οποία πέρασε στην παραγωγή το μακρινό 1963.

Porsche 911
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγκεκριμένη έκδοση της Porsche 911 S/T έχει αφήσει στην άκρη τις περιττές πολυτέλειες σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στην απλότητα που διέκρινε τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου στην πρώτη γενιά του.

Το αποτέλεσμα της δίαιτας, σε συνδυασμό με τη χρήση συνθετικών υλικών στις επιφάνειες του αμαξώματος είναι το συνολικό βάρος της Porsche 911 S/T να έχει περιοριστεί στα 1.380 κιλά.

Porsche 911

Ο εξακύλινδρος κινητήρας χωρητικότητας 4,0 λίτρων προέρχεται από την 911 GT RS αποδίδοντας 525 ίππους. Για πρώτη φορά μάλιστα ο συγκεκριμένος κινητήρας συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο και αναλαμβάνει να μεταφέρει τη θηριώδη ισχύ στον πίσω άξονα.

Σύμφωνα με την Porsche η περιορισμένης παραγωγής 911 S/T επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα με τη μέγιστη ταχύτητα κίνησης να σταματά στα 300 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Porsche 911

Πέρα από τις εξωτικές προδιαγραφές της, η Porsche 911 S/T θα προσφέρεται και με το πακέτο Heritage Design Package, ενισχύοντας τη νοσταλγική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Όλα βέβαια ξεκινούν από το ιδιαίτερο χρώματα αμαξώματος Shoreblue Metallic και τις βαμμένες στο χαρακτηριστικό χρώμα Ceramic ζάντες αλουμινίου.

Porsche 911

Σε ό,τι αφορά στον θάλαμο επιβατών, για τις δερμάτινες επενδύσεις σε καθίσματα και πόρτες έχει επιλεγεί το κλασικό χρώμα του καφέ-cognac, ενώ στις έδρες των καθισμάτων θα συναντήσει κανείς επίσης καφέ ύφασμα με μαύρες ρίγες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για τους 1.963 πελάτες της Porsche 911 S/T, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει δημιουργήσει και έναν ιδιαίτερο χρονογράφο με κάσα κατασκευασμένη από τιτάνιο και λουράκι στο χαρακτηριστικά καφέ χρώμα του cognac.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ