Ένας «οδηγός» της F1 στο μαραθώνιο του Λονδίνου

Aston Martin London Marathon

Ο μηχανικός της Aston Martin F1 George Crawford δανείστηκε τη φόρμα, το κράνος και τα γάντια του Lance Stroll, έτρεξε στο μαραθώνιο του Λονδίνου και έγραψε το όνομά του στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.

Παρά το γεγονός ότι με 22 GP η φετινή σεζόν της Formula 1 είναι η μεγαλύτερη της ιστορίας, ο Crawford ήθελε να συμμετάσχει και σε έναν ακόμη μαραθώνιο, κανονικό αυτήν τη φορά. Όμως, αποφάσισε να τρέξει φορώντας την πλήρη αγωνιστική εξάρτηση ενός οδηγού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι, δανείστηκε την αγωνιστική φόρμα, το κράνος και τα γάντια του οδηγού της ομάδας, Lance Stroll, φόρεσε και τα αντίστοιχα πυρίμαχα εσώρουχα και βγήκε στο δρόμο για να τρέξει με όλα αυτά τα 42,8 χιλιόμετρα του μαραθωνίου της αγγλικής πρωτεύουσας.

Και τα κατάφερε, ολοκληρώνοντας τη δοκιμασία σε λιγότερο από 4 ώρες - για την ακρίβεια, σε 3 ώρες και 58 λεπτά. Το επίτευγμα αυτό του εξασφάλισε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, αλλά δεν ήταν αυτός ο βασικός στόχος του Crawford.

Ο Βρετανός ήθελε να βοηθήσει να συγκεντρωθούν χρήματα για τη φιλανθρωπική οργάνωση ψυχικής υγείας «Mind». Γράφοντας στα social media εξήγησε πως τους τελευταίους 18 μήνες «η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει χάος στις ζωές μας. Αμέτρητοι άνθρωποι πασχίζουν με τις επιπτώσεις του άγχους, ανησυχούν, και η ποιότητα ζωής έχει δεχθεί ένα πλήγμα - σε επίπεδο προσωπικό, φίλων και συγγενών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

»Σε αυτό τον δύσκολο καιρό, οι άνθρωποι που ζουν με προβλήματα ψυχικής υγείας αντιμετωπίζουν επιπλέον προκλήσεις - προκλήσεις για τις οποίες προσφέρουν απλόχερα τη μεγάλη τους βοήθεια οι ευγενικοί άνθρωποι της Mind. Τώρα είναι καιρός να τους δώσουμε κι εμείς κάτι πίσω».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το κράνος που φορούσε ο Crawford δεν ήταν ρέπλικα, αλλά εκείνο που ο Stroll χρησιμοποίησε στα GP του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Ιταλίας. Επίσης, γιόρτασε τον τερματισμό του πίνοντας σαμπάνια από τα αγωνιστικά του μποτάκια, λέγοντας με κλασσικό βρετανικό χιούμορ ότι «προσθέτει έξτρα γεύση». Είναι μια συνήθεια που ξεκίνησε στη F1 ο Daniel Ricciardo.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ