Τι απέγινε η χαμένη Aston Martin DB5 του James Bond;

Aston Martin DB5 Goldfinger

Ένα από τα πιο διάσημα αυτοκίνητα στην ιστορία, η Aston Martin DB5 από την ταινία του 1964 «Goldfinger» του James Bond, φέρεται να βρέθηκε ύστερα από 25 ολόκληρα χρόνια.

Η DB5, που ήταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Sean Connery όχι μόνο στην ταινία «εναντίον Χρυσοδάχτυλου» (Goldfinger) αλλά και στην ταινία «Επιχείρηση Κεραυνός», ήταν εξοπλισμένη με εκτινασσόμενα καθίσματα, διάφορο οπλισμό, αλεξίσφαιρη ασπίδα, εκτοξευτές λαδιού, νερού και καπνού, καθώς και άλλα αμυντικά και επιθετικά gadgets.

Aston Martin DB5 Goldfinger
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Aston Martin κατασκεύασε 4 DB5 για την ταινία του 1964 και 2 ακόμη για τις ανάγκες της προώθησής της, όμως μόνο μια από αυτές ήταν πλήρως εξοπλισμένη με όλα τα παραπάνω gadgets. Η ιστορία της αναφέρει ότι το 1986 αγοράστηκε από τον Αμερικανό Anthony Pugliese για 275.000 δολάρια (235.000 ευρώ), όμως τον Ιούνιο του 1997 κλάπηκε από έναν ιδιωτικό χώρο φύλαξης στο αεροδρόμιο Boca Raton της Φλόριντα των Η.Π.Α.

Έκτοτε το αυτοκίνητο είχε χαθεί χωρίς να το γνωρίζουν πολλοί, ενώ ακόμη και η αντίστοιχη DB5 που είχε κάνει την εμφάνισή της στο film του 2012, Skyfall, ήταν αντιγραφή του.

Aston Martin DB5 Goldfinger

Η αξία της εν λόγω DB5 αυτή τη στιγμή υπολογίζεται στις 18,2 εκατομμύρια λίρες (21 εκατομμύρια ευρώ) και πλέον νέες πληροφορίες από τη Μεγάλη Βρετανία αναφέρουν ότι μετά από 25 ολόκληρα χρόνια το αυτοκίνητο βρέθηκε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε λοιπόν ο Christopher Marinello από την Art Recovery International (ιδιωτική εταιρεία εύρεσης αντικειμένων στη διεθνή αγορά τέχνης) στο podcast show «The Most Famous Car in the World», το αυτοκίνητο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Μέση Ανατολή και πιο συγκεκριμένα, σε μια ιδιωτική συλλογή αυτοκινήτων.

Aston Martin DB5 Goldfinger

Ο Marinello δεν αναφέρει περισσότερα στοιχεία, αλλά δηλώνει ότι: «Ελπίζω ο ιδιοκτήτης να αποκαλύψει εθελοντικά ότι έχει στην κατοχή του το αυτοκίνητο πριν κάνω επίσημη ανακοίνωση. Πολιτική δική μου, αλλά και της εταιρείας μου, είναι να δίνουμε στους ιδιοκτήτες πολύτιμων και ιστορικών αντικειμένων που έχουν κλαπεί τη δυνατότητα να κάνουν το σωστό, προτού το ανακοινώσουμε δημοσίως».

Πάντως ο Marinello δεν πιστεύει ότι ο τωρινός ιδιοκτήτης γνώριζε ότι ήταν κλεμμένη η DB5 όταν την αγόρασε, ωστόσο με τη δημοσιότητα που θα πάρει τώρα η υπόθεση, ελπίζει ότι θα το καταλάβει και θα βρεθεί μια λύση για να επιστραφεί στον νόμιμο ιδιοκτήτη της.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στα παρακάτω videos μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση από τις τεχνολογίες που έκρυβε η θρυλική Aston Martin του Sean Connery.

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ