Νέα Aston Martin Valkyrie AMR Pro με 1.000 ίππους

Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Με εκτενή χρήση ανθρακονημάτων, διπλή παραγωγή αεροδυναμικής άντωσης και χωρίς το βάρος των μπαταριών του υβριδικού συστήματος, η Aston Martin Valkyrie AMR Pro είναι μια έκδοση μόλις 40 αντιτύπων αποκλειστικά για την πίστα.

Με τους 1.000 ίππους της, με τη δραστική μείωση του βάρους και με την παραγωγή τιτάνιας ισχύος αεροδυναμικής άντωσης, η Valkyrie AMR Pro θα είναι τόσο γρήγορη που θα ανταγωνίζεται σε γυρολόγιο τους χρόνους που πετυχαίνουν στο LeMans, στη μεγάλη πίστα του Circuit de la Sarthe, τα πρωτότυπα LMP1 - τα κορυφαία αυτοκίνητα σε επίπεδο γενικής.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την αφαίρεση του υβριδικού συστήματος η Valkyrie AMR Pro κερδίζει σε βάρος αλλά χάνει περίπου 100 ίππους σε σχέση με το πρωτότυπο που η Aston Martin παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης πριν από τρία χρόνια. Παρόλα αυτά, οι 1.000 ίπποι που παράγει το V12 εργοστάσιο των 6.5 λίτρων δεν ακούγονται και τόσο λίγοι.

Παρότι η Valkyrie δρόμου συντάσσεται με την υβριδική πρόοδο της αυτοκίνησης, σε μια τέτοια έκδοση όλα έχουν να κάνουν με την απόδοση: ο κατασκευασμένος από την Cosworth ατμοσφαιρικός V12 χαρακτηρίζεται από την εταιρεία ως «το αριστούργημα της εσωτερικής καύσης» - επιτυγχάνοντας ρυθμό περιστροφής που φτάνει τις 11.000 σ.α.λ. και ισχύ επιτάχυνσης που αγγίζει τα 3g! Τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά θα ανακοινωθούν από την εταιρεία του Gaydon το προσεχές διάστημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από όσα έχει κάνει γνωστά μέχρι στιγμής, πάντως, η περιορισμένης παραγωγής Valkyrie AMR Pro έχει 38 εκατοστά μεγαλύτερο μήκος από το hypercar Valkyrie (και μεγαλύτερα μετατρόχια κατά 9,6 εκατ. εμπρός και 11,5 εκατ. πίσω), κυρίως λόγω της προσθήκης μεγάλων επιπλέον αεροδυναμικών στοιχείων και πτερυγών στο ρύγχος και στην ουρά.

Με την προσθήκη του πιο ακραίου αεροδυναμικού «πακέτου» και με την αύξηση της ισχύος της ροής του αέρα που διασχίζει την επιφάνεια του αμαξώματος προς την πίσω πτέρυγα, αλλά και το (ανασχεδιασμένο, για αυτό το σκοπό) δάπεδο προς το διαχύτη, εκτιμάται ότι η παραγωγή αεροδυναμικής άντωσης της AMR Pro είναι διπλάσια από της Valkyrie δρόμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημασία αντίστοιχη της αεροδυναμικής είχε για την εξέλιξη της Valkyrie AMR Pro και η μείωση του βάρους. Για το σκοπό αυτό, πέραν της αφαίρεσης του υβριδικού συστήματος και των μπαταριών, το μονοκόκ της είναι κατασκευασμένο αποκλειστικά από ανθρακονήματα, όπως και τα διπλά ψαλίδια της ανάρτησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ