Έρχεται ένα νέο μικρομεσαίο από τη Dacia

Dacia Sandero 1

Παράλληλα με το SUV Bigster, η Dacia εξελίσσει και ένα Crossover που θα προστεθεί στη γκάμα της μέσα στην προσεχή το αργότερο μέχρι το 2027.

Για την ακρίβεια, το πρόγραμμα που η ρουμανική εταιρεία του ομίλου Renault ονομάζει προς το παρόν C-Neo project αφορά στην εξέλιξη ενός αυτοκινήτου με σιλουέτα μεταξύ sedan και station wagon, και υπερυψωμένο (Crossover) αμάξωμα. Σύμφωνα με άλλες φήμες, θα πρόκειται για ένα κλασσικό hatchback.

Γενικώς, η Dacia -σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο του διοικητή του ομίλου Renault, Luca de Meo- επενδύει όλο και περισσότερα στα μοντέλα της κατηγορίας C, δηλαδή στα προσιτά και συμπαγή που μπορούν να καλύψουν οικογενειακές ανάγκες και γνωρίζουν άνθιση στην Ευρώπη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Dacia crossover
Ανεπίσημα ψηφιακά σχέδια του νέου Dacia της κατηγορίας C
Ανεπίσημα ψηφιακά σχέδια του νέου Dacia της κατηγορίας C

Όπως γράφει το ισπανικό motor.es, το νέο Dacia αυτό θα είναι ανταγωνιστικό των Citroen C4, Fiat Tipo και Skoda Scala, γεγονός που θα το τοποθετεί μεταξύ του Sandero και του Jogger στη γκάμα της. Όπως πάντα, θα έχει και αυτό εξαίρετη σχέση αξίας-τιμής, καθώς αναμένεται να ξεκινά κάτω από τις 20.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Το νέο Dacia Bigster θα βγει στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2025
Το νέο Dacia Bigster θα βγει στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2025

Θυμίζουμε ότι πριν από αυτό, η ρουμανική εταιρεία προγραμματίζει το λανσάρισμα της νέας γενιάς του Duster το 2024 και το καινούριο Bigster το 2025. Η χαμηλότερη σιλουέτα του, σε σχέση με αυτά, θα βοηθήσει τη Dacia να πετύχει τους στόχους χαμηλότερων εκπομπών ρύπων στη γκάμα της, σε συνδυασμό με τους υβριδικούς κινητήρες: όπως ακούγεται, θα διαθέτει το μοτέρ 1.2 βενζίνης (και LPG) με σύστημα mild-hybrid, καθώς και το πλήρως υβριδικό 1.8 βενζίνης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Crossover της κατηγορίας C θα βασιστεί στην ίδια πλατφόρμα με το Bigster, την οποία ενδέχεται να χρησιμοποιήσει και η Renault σε ένα νέο μοντέλο της στην ίδια κατηγορία. Οι αρχικές φήμες έκαναν λόγο για τον διάδοχο του sedan Fluence, αλλά το σχέδιο αυτό φέρεται να εγκαταλείφθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ