Παρουσιάστηκε το πρώτο υβριδικό μοντέλο της Dacia

Dacia Jogger 1

Η Dacia λανσάρει στο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου το νέο Jogger Hybrid 140 και παράλληλα την υβριδική τεχνολογία στην γκάμα της.

Η δημοφιλής εταιρεία του Renault Group δίνει το παρών στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού και μας παρουσιάζει τη νέα εταιρική σχεδιαστική ταυτότητα και το πρώτο υβριδικό μοντέλο στην ιστορία της, το Jogger Hybrid.

Dacia Jogger 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το υβριδικό σύστημα κίνησης του νέου Dacia Jogger βασίζεται σε αυτό των Renault Clio, Captur και Arkana, αποδίδει στην συγκεκριμένη εφαρμογή 140 ίππους και θα διατεθεί στην αγορά στις αρχές του 2023.

Εάν εξαιρέσουμε το μικρό ηλεκτρικό Spring, η νέα Hybrid έκδοση κινητήρα του Jogger λανσάρει τον εξηλεκτρισμό σε όλη την γκάμα της Dacia. Η συγκεκριμένη επιλογή και στιγμή δεν είναι τυχαία, μιας και συνδέεται με την σταδιακή εγκατάλειψη των εκδόσεων diesel που θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2024 με την κυκλοφορία της τρίτης γενιάς του Duster.

Dacia Jogger 2

Προκειμένου να υποστηρίξει τη μείωση των εκπομπών CO2 που επιβάλει η Ευρώπη, η Dacia δεν είχε άλλη επιλογή από το να λανσάρει μία υβριδική έκδοση για να μπορέσει να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα.

Η νέα υβριδική έκδοση θα φέρει το σύστημα κίνησης των αντίστοιχων εκδόσεων Ομίλου Renault, πράγμα που σημαίνει ότι αποτελείται από έναν 1.600άρη κινητήρα βενζίνης, δύο ηλεκτρομοτέρ, αυτόματο multi-mode κιβώτιο και μία αναβαθμισμένη μπαταρία 1,3 kWh (από 1,2 kWh).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Dacia Jogger 4

Η ισχύς της έκδοσης είναι 140 ίπποι και σύμφωνα με τις προδιαγραφές της θα προσφέρει μεγάλη οικονομία καυσίμου και υψηλή απόδοση στις αστικές μετακινήσεις με ηλεκτρική λειτουργία που θα πλησιάζει το 80% του χρόνου μετακίνησης.

Το νέο υβριδικό Dacia Jogger αναμένεται να είναι ένα από τα πιο προσιτά υβριδικά μοντέλα αυτής κατηγορίας στην Ευρώπη, με το εμπορικό του λανσάρισμα να πραγματοποιείται στις αρχές του 2023.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ