Το νέο Dacia Bigster θα είναι το φθηνότερο στο μέγεθός του (video)

Dacia Bigster Concept 1

Η Dacia θα λανσάρει το νέο Bigster σε ενάμιση χρόνο, φέρνοντας έτσι και στη μεσαία κατηγορία των SUV ένα μοντέλο με κορυφαίο value for money.

Η Dacia αποτελεί μία από τις πιο πετυχημένες εμπορικά αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης, με το Duster να αποτελεί την αιχμή του δόρατος της γκάμας. Και τα υπόλοιπα όμως μοντέλα της εταιρείας, τα Sandero και Jogger, τα καταφέρνουν πολύ καλά στις κατηγορίες τους, με αποτέλεσμα να ηγείται στον τομέα του κόστους προς αξία.

Dacia Bigster Concept 2
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Dacia όμως δεν πατάει φρένο και προς τα τέλη του 2024 θα μας παρουσιάσει ένα ακόμα μοντέλο, το Bigster. Το νέο μεσαίο SUV θα βασίζεται στην διαμορφώσιμη πλατφόρμα C/D CMF της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα είναι το πιο προσιτό της κατηγορίας C-SUV.

Μάλιστα, ο υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ της Dacia, Xavier Martinet, είπε χαρακτηριστικά, «Γνωρίζουμε ότι η τιμή αποτελεί λέξη-κλειδί για τους υποψήφιους πελάτες μας. Τα μοντέλα μας είναι από τα πιο προσιτά στις κατηγορίες τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι ολοκληρωμένα και ανταγωνιστικά. Απλώς έχουμε βρει τη φόρμουλα για την παραγωγή value for money αυτοκινήτων».

Dacia Bigster Concept 3

Από την άλλη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dacia, Denis Le Vot, ανέλυσε ποιά είναι ακριβώς αυτή η φόρμουλα επιτυχίας. «Η συνταγή μας είναι αρκετά ξεκάθαρη. Βασικά κατασκευάζουμε αυτοκίνητα που δεν διαθέτουν «περιττό» περιεχόμενο και χαρακτηριστικά. Τα εξοπλίζουμε με αυτά που ζητά η αγορά και επιβάλουν οι τάσεις, αλλά δεν κάνουμε επιλογές εντυπωσιασμού και άνευ ουσίας. Τα αυτοκίνητά μας είναι πλήρως εξοπλισμένα και προσφέρουν στοιχεία που ταιριάζουν στον χαρακτήρα τους».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζουμε, ότι το νέο Bigster θα έχει μια πλήρη γκάμα κινητήρων, με αρχική επιλογή τον 1.300άρη turbo βενζινοκινητήρα των 130 ίππων του Renault Group. Επίσης, θα υπάρχει και έκδοση με LPG, που θα πιθανότατα θα φέρει τον 1.000άρη turbo των 100 ίππων.

Dacia Bigster Concept 5

Πολύ σημαντικό του στοιχείο θα είναι και η ύπαρξη υβριδικής έκδοσης, που μάλλον θα χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα με αυτό του Jogger Hybrid, με τον 1.600άρη κινητήρα βενζίνης των 1,6 λίτρων. Δεν αποκλείεται πάντως να δούμε και το νέο υβριδικό σύστημα της Renault, το οποίο κάνει χρήση ενός 1.200άρη turbo κινητήρα βενζίνης και έχει ισχύ έως και 200 ίππων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ