Αυτό είναι το νέο στρατιωτικό όχημα των Ισραηλινών της ΕΛΒΟ

plasan stormrider

Η ισραηλινή εταιρεία Plasan παρουσιάζει το νέο StormRider. Ένα στρατιωτικό μοντέλο που θα μπορούσε να έχει γραμμή παραγωγής και στην Ελλάδα μετά από την πλήρη εξαγορά της ΕΛΒΟ.

To StormRider αποτελεί τη νέα πρόταση των Ισραηλινών στα θωρακισμένα τροχοφόρα στρατιωτικά οχήματα, το οποίο προέκυψε μετά από ένα πολύ μεγάλο διάστημα δοκιμών σε κάθε έδαφος. Σήμερα, η εταιρεία παρουσιάζει την τελική του μορφή υποστηρίζοντας πως δημιούργησε μια από τις αρτιότερες προτάσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή παγκοσμίως. Όπως είναι φυσικό, μετά την εξαγορά της ΕΛΒΟ την Plasan και το SK Group, η νέα πρόταση των Ισραηλινών αποκτά ένα ξεχωριστό νόημα, καθώς δεν είναι απίθανο να δούμε το StormRider στη γραμμή παραγωγής της Σίνδου και γιατί όχι και στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
stormrider

Στα τεχνικά στοιχεία του οχήματος τώρα, το StormRider φέρει ένα ενισχυμένο μονομπλόκ πλαίσιο, ειδικά σχεδιασμένο για να αντέχει στις καταπονήσεις, και ανεξάρτητες νέου τύπου αναρτήσεις. Οι τεχνικοί της Plasan ενίσχυσαν τη θωράκιση (επίπεδο 3 και 2), συγκριτικά με το μικρότερο SandCat, ενώ ταυτόχρονα, κατάφεραν να κρατήσουν το βάρος του αμαξώματος κάτω από τους 10 τόνους.

plasan stormrider
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την κίνηση του μόνιμα τετρακίνητου αμαξώματος φροντίζει ένα τούρμπο μοτέρ ντίζελ της Ford 6,7 λίτρων με 330 άλογα και πάνω από 1.000 Nm ροπής (τελική ταχύτητα 105 χλμ./ώρα και αυτονομία που προσεγγίζει τα 1.000 χιλιόμετρα). Όσον αφορά τις μεταφορικές του ικανότητες, το StormRider μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του έως και 10 άτομα με πλήρη επιχειρησιακό εξοπλισμό.

Στο παρακάτω βίντεο μπορούμε να δούμε περισσότερες λεπτομέρειες για το νέο StormRider της Plasan.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ