Αυτά είναι τα νέα στρατιωτικά οχήματα που θα περιπολούν στον Έβρο

M1117 στρατιωτικά οχήματα

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δόθηκε το πράσινο φως για την έλευση των πρώτων 400 αμερικάνικων Μ1117 στην Ελλάδα.

Η συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ προβλέπει την παραχώρηση 1.200 οχημάτων τύπου Μ1117 τα οποία θα βοηθήσουν την ανανέωση των απαρχαιωμένων Μ113 που μετρούν πολλά χρόνια στο ενεργητικό τους χωρίς ιδιαίτερες επιχειρησιακές δυνατότητες. Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του enikos.gr, πρόσφατα κλιμάκιο του Γενικού Επιτελείου βρέθηκε στην Αμερική όπου συμφώνησε για την άμεση μεταφορά στη χώρα μας-μέχρι τα τέλη του έτους-των πρώτων 400 μονάδων.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο αποκλειστικό δημοσίευμα, τα συγκεκριμένα βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, ορισμένα φέρουν οπλισμό και πολλά από αυτά θα μεταφερθούν στον Έβρο ενισχύοντας τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτό το κομβικό για τα εθνικά μας ζητήματα σημείο. Μάλιστα, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των μηχανοκίνητων μέσων, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να παραλάβουμε και άλλα στρατιωτικά οχήματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Μ1117 αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 90 και ήταν από τις πρώτες προσπάθειες των Αμερικανών να κατασκευάσουν ένα επιχειρησιακό όχημα με ικανή θωράκιση να αντέξει χτυπήματα από πυροβόλα όπλα και νάρκες. Κατά το παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί σε αποστολές των ΗΠΑ σε Αφγανιστάν και Ιράκ και μπορεί να μεταφέρει έως και πλήρωμα 5 μελών. Για την κίνηση του 4Χ4 αμαξώματος φροντίζει ένα ντίζελ μοτέρ 8,3 λίτρων με 260 άλογα, με τελική ταχύτητα στα 100 χλμ./ώρα.Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ