Ελαττωματικά περισσότερα από 6 εκατομμύρια Hyundai και KIA

Hyundai-KIA

Στην ανάκληση σχεδόν 6 εκατομμυρίων αυτοκινήτων είναι πιθανόν να προχωρήσει ο όμιλος Hyundai-KIA στις Η.Π.Α., εξαιτίας δυσλειτουργίας που προκαλεί την ανεξέλεγκτη επιβράδυνση ή επιτάχυνσή τους.

Μπροστά στη μεγαλύτερη ανάκληση οχημάτων στην ιστορία του βρίσκεται ο κορεατικός όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών Hyundai-KIA.

Η δυσλειτουργία, για την οποία έχουν σημειωθεί περισσότερες από 1.000 αναφορές ιδιοκτητών, επηρεάζει περισσότερα από έξι εκατομμύρια αυτοκίνητα της Hyundai και την KIA που έχουν διατεθεί στην αμερικανική αγορά.

Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων, το πρόβλημα είναι εξαιρετικά κρίσιμο, καθώς οδηγεί στην απώλεια ισχύος του οχήματος ή σε άλλες περιπτώσεις την ανεξέλεγκτη επιτάχυνσή του.

Hyundai Tucson
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένοχο για την απρόκλητη επιτάχυνση ή επιβράδυνση των αυτοκινήτων της Hyundai είναι το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχουν του γκαζιού, το οποίο προφανώς δυσλειτουργεί και δεν εκτελεί τις εντολές που δέχεται από τον οδηγό.

Σύμφωνα με εσωτερική αλληλογραφία της Hyundai-KIA, η οποία βρίσκεται στη διάθεση των αμερικανικών αρχών, το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον οκτώ ανθρώπων και τον τραυματισμών περισσότερων.

Η δυσλειτουργία εντοπίζεται σε αυτοκίνητα τα οποία έχουν κατασκευαστεί το διάστημα 2005-2016, ενώ ανάλογες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί και εκτός αμερικανικών συνόρων, όπως στη Νότια Κορέα και τη Σιγκαπούρη.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κορεατικό όμιλος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις αμερικανικές αρχές. Τον Νοέμβριο του 2020, ο Αμερικανικός Οργανισμός Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων είχε επιβάλει πρόστιμο ύψους 210 εκατομμυρίων δολαρίων, εξαιτίας προβλημάτων που είχαν εντοπιστεί σε κινητήρες και το απρόκλητο ξέσπασμα πυρκαγιών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε εκείνη την περίπτωση, μάλιστα, η ενημέρωση για τους ελαττωματικούς κινητήρες της Hyundai-KIA είχε προέλθει από υπάλληλο του κορεατικού ομίλου, ο οποίος αμείφθηκε για τις πληροφορίες που προσέφερε στις αμερικανικές αρχές με 24 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε επίσης

Πηγή: Thomas J. Murray & Associates LLC / www.einnews.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ