Ανάκληση ηλεκτρικού Hyundai Kona και Ioniq EV

Hyundai Kona EV

H Hyundai προχωρά σε ανάκληση 82.000 ηλεκτρικών Kona και Ioniq για ενδεχόμενο πρόκλησης φωτιάς.

Σύμφωνα με την επίσημη ευρωπαϊκή αναφορά, υπάρχει το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί βραχυκύκλωμα στα στοιχεία της μπαταρίας ιόντων λιθίου του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης των εν λόγω αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά.

Hyundai Kona EV fire
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα Kona EV και Ioniq EV που επηρεάζονται από την συγκεκριμένη ανάκληση είναι παραγωγής από τις 4 Μαΐου του 2018 έως και τις 2 Μαρτίου του 2020, ενώ για τα ανανεωμένα Ionic τα επηρεαζόμενα οχήματα έχουν ημερομηνία παραγωγής από τον Ιούνιο του 2019 έως τον Ιούνιο του 2020. Επιπλέον, στο τελευταίο η φωτιά προκαλείται από τον ίδιο λόγο όταν είναι σταθμευμένο και βρίσκεται σε διαδικασία φόρτισης.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ενημερωθούν για να φέρουν το όχημά τους σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Hyundai. Η ανάκληση έχει ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου 2021.Τονίζουμε ότι τον περασμένο Φεβρουάριο η Hyundai είχε κάνει ανάκληση για τους παραπάνω λόγους στα ίδια αυτοκίνητα στην Κορέα, από τον Μάιο αντίστοιχη ανάκληση υπήρχε στις Η.Π.Α. και πλέον, ισχύει και στην Ευρώπη.

Hyundai Ionic C&M
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης:

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ