Εκτενής ανασχεδιασμός για το «φρεσκάρισμα» του Kia Sportage

KIA Sportage render

Μετά από τρία χρόνια στην αγορά, το κορεατικό SUV θα ανανεωθεί από την Kia μέσα στη χρονιά και μεταξύ άλλων, όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, θα δεχθεί και μια κάπως απρόσμενη σχεδιαστική αναθεώρηση.

Οι «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξης του αυτοκινήτου αφήνουν να εννοηθεί ότι το ρύγχος του νέου Sportage θα ακολουθήσει τη σχεδιαστική φιλοσοφία του νέου Kia EV9 και του πρόσφατου πρωτοτύπου Κ4. Κι έτσι, με αυτή την υπόθεση, οι Ρώσοι της ιστοσελίδας Kolesa αποτυπώνουν την πιθανή εμφάνιση του νέου Sportage στις ανεπίσημες ψηφιακές φωτογραφίες που βλέπετε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αισθητικό σενάριο που αναπτύσσουν οι συγκεκριμένες απεικονίσεις δείχνει ότι το νέο Sportage θα έχει τα νέας φιλοσοφίας εμπρός φωτιστικά σώματα σχήματος μπούμερανγκ μαζί με κάθετα LED φώτα, μικρότερη γρίλια και τροποποιημένο εμπρός προφυλακτήρα.

Το πίσω μέρος, επίσης, αναμένεται να δεχθεί αλλαγές στο εσωτερικό των φωτιστικών σωμάτων και επίσης ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, με την προσθήκη πλαστικών επιφανειών για την προστασία από μικροεπαφές.

H τρέχουσα γενιά του Kia Sportage
H τρέχουσα γενιά του Kia Sportage

Το Kia Sportage βρίσκεται στην αγορά από το 2021, συνεπώς -βάσει του προγραμματισμού της Kia για την ανανέωση των μοντέλων της- το facelift του κορεάτικου SUV αναμένεται μέσα στο 2024. Αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις, οι μονάδες ισχύος θα παραμείνουν οι ίδιες, και οι υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις θα μειωθούν λίγο σε ισχύ, στους 215 και 252 ίππους αντίστοιχα.

Αντιθέτως, αναμένεται να παραμείνουν αναλλοίωτες οι εκδόσεις με τον κινητήρα βενζίνης 1.6 T-DGI, απόδοσης 150 ή 180 ίππων με ήπια υβριδική υποβοήθηση ή χωρίς, όπως και ο πετρελαιοκινητήρας 1.6 CRDI με εκδόσεις 115 PS και 136 PS. Θα συνδέονται είτε με το μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, είτε με το 6άρι αυτόματο (οι υβριδικές) είτε με το διπλοσύμπλεκτο αυτόματο 7 σχέσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για τον τιμοκατάλογο του νέου Sportage, ακούγεται ότι η Kia θα εκμεταλλευτεί αυτή την ανανέωση του μοντέλου για να αυξήσει τις τιμές του μεσαίου της SUV.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ