Στην Ελλάδα το επιβλητικό Kia EV9 -Δείτε την τιμή του

KIA EV9

Η ηλεκτρική ναυαρχίδα της Kia πάτησε επί ελληνικού εδάφους, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ με την αστρονομική τιμή των 86.995 ευρώ.

Το τίτλο του κορυφαίου και συνάμα του ακριβότερου μοντέλου στη σημερινή γκάμα της Kia διεκδικεί πλέον το ηλεκτροκίνητο EV9, το οποίο έφτασε στην ελληνική αγορά ενισχύοντας περαιτέρω την παρουσία της κορεατικής φίρμας στην ευρύτερη κατηγορία των SUVs.

To Kia EV9 αποτελεί ένα επιβλητικό σε διαστάσεις και προδιαγραφές όχημα ελευθέρου χρόνου με μήκος που ξεπερνά τα πέντε μέτρα και επτά θέσεις στο εσωτερικό του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δύο ηλεκτροκινητήρες -ένας σε κάθε άξονα- αποδίδουν συνδυαστικά 385 ίππους, προσφέροντας στο κορεατικό SUV των 2,6 τόνων τη δυνατότητα να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6 δευτερόλεπτα, ενώ αν πρόκειται για την έκδοση GT Line ο χρόνος μειώνεται περαιτέρω στα 5,3 δευτερόλεπτα.

Πέρα από τις εντυπωσιακές επιδόσεις, το Kia EV9 έχει να παρουσιάσει μια εξίσου γενναιόδωρη αυτονομία, ειδικά στην έκδοση που εφοδιάζεται τις μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 95 kWh.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το κορυφαία SUV στην ιστορία της Kia μπορεί να διανύσει έως και 500 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, η ισχύς της οποίας μπορεί να φτάσει έως και τα 240 kW χάρη στο ηλεκτρικό κύκλωμα των 800V που διαθέτει η κορεατική πρόταση.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Kia EV9 διαθέτει και έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς και ισχύ 204 ίππων, η διάθεση της οποίας ωστόσο δεν έχει ξεκινήσει στη χώρα μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για εκείνους, λοιπόν, που θα θελήσουν να αποκτήσουν άμεσα το κορυφαία SUV της Kia, θα πρέπει να καταφύγουν στη λύση της τετρακίνητης έκδοσης των 385 ίππων και να εκταμιεύσουν το ποσό των 86.995 ευρώ, το οποίο μειώνεται στα 78.995 ευρώ στην περίπτωση που συνυπολογίσει κανείς και την κρατική επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ