Ειδική έκδοση Roland-Garros του Renault 5 στο φετινό Γαλλικό Open

Renault 5 Roland-Garros

Το γαλλικό ηλεκτρικό πρωτότυπο Renault 5 διακοσμείται από μια σειρά στιλιστικών επιλογών για την έκδοση Roland-Garros, ενόψει της διεξαγωγής του φετινού φημισμένου τουρνουά τένις στις 22 Μαΐου-11 Ιουνίου.

Η συνεργασία της Renault με το θεσμό του Roland-Garros ξεκίνησε το 2022, και με τη φετινή διεξαγωγή του γαλλικού Open παρουσίασε και την έκδοση R5 Roland-Garros του ηλεκτρικού της citycar που πρόκειται να λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2024. Μάλιστα, μία από τις ειδικές εκδόσεις του Renault 5 παραγωγής θα είναι και η συγκεκριμένη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι παρεμβάσεις στο γαλλικό συμπαγές ηλεκτρικό πόλης είναι μόνο αισθητικές. Το έντονο κίτρινο χρώμα του πρώτου πρωτοτύπου του 2021 εδώ δίνει τη θέση του στο λευκό μεταλλικό σατέν - παρεμφερές με το εκθεσιακό Alpine A290-β.

Επιπλέον, σε πολλά σημεία του αμαξώματος υπάρχουν παραπομπές στο Roland-Garros, με εμβλήματα του Σταυρού του Saint-Andre στις πλευρικές γρίλιες, αλλά και το σήμα του ίδιου του τουρνουά που έχει πάρει τη θέση του αριθμού 5 στην ουρά.

Ακόμη, οι ζάντες είναι εντυπωσιακής λεπτομέρειας με μπλε απόχρωση στο εσωτερικό τους, ενώ το πλάισιο των παραθύρων είναι επενδεδυμένο με σατέν χρώμιο. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, αυτή η έκδοση του Renault 5 θα έχει το ισχυρότερο σύστημα ηλεκτροκίνησης του γαλλικού supermini EV, με τη μπαταρία των 52 kWh και ισχύ 150 ίππων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα με το Renault 5 Roland-Garros, η γαλλική εταιρεία θα παρουσιάσει για πρώτη φορά σε κοινή θέα το πρωτότυπο 4Ever Trophy -προπομπό του συμπαγούς SUV Renault 4 του 2025). Βαμμένο στο μπλε χρώμα Bleu Ile-de-France, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο R4L του 1962, διαθέτει κίτρινες λεπτομέρειες από το σύγχρονο ηλεκτρικό R5.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαζί με τα δύο αυτά πρωτότυπα, όμως, θα επιδεικνύει στο γύρω χώρο των γαλλικών κορτ και ένα αυτοκίνητο παραγωγής, το νέο Renault Espace. Στη νεα γενιά του το ένδοξο Espace μεταμορφώθηκε από MPV σε SUV και 30 αντίτυπά του θα προστεθούν στο στόλο από συνολικά 185 Renault που θα μεταφέρουν στη διάρκεια του τουρνουά τους επισήμους, οργανωτές, αθλητές και επισκέπτες.

Μαζί με το Espase, ο στόλος διαθέτει και 90 Megane E-Tech, 30 υβριδικά Austral 200 ίππων και 3 επετειακά Twingo, εορταστικά για τα 30 χρόνια του γαλλικού mini αυτοκινήτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πίσω στο R5 Roland-Garros, η Renault σκοπεύει να παρουσιάσει την ίδια έκδοση παραγωγής του αυτοκινήτου στην επόμενη διεξαγωγή του γαλλικού Open, στην 123η της ιστορίας του, το Μάιο του 2024. Δύο μήνες νωρίτερα, τον Μάρτιο, αναμένεται η παγκόσμια πρεμιέρα του Renault 5, και προς το τέλος Αυγούστου του ίδιου έτους η έναρξη της παραγωγής του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ