Renault 4EVER Trophy: Η αναγέννηση ενός θρύλου

Renault 4ever

Η Renault παρουσιάζει στην Έκθεση Αυτοκίνητου του Παρισιού, μία μοντέρνα ηλεκτρική εκδοχή του εμβληματικού Renault 4.

Το Renault 4 είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα αυτοκίνητο: Είναι ένα αληθινό σύμβολο. Με πάνω από 8 εκατομμύρια πωλήσεις σε περισσότερες από 100 χώρες, τα τελευταία 60 χρόνια ξεπερνά το χάσμα γενεών και τις κοινωνικές ανισότητες.

Η παραγωγή του σταμάτησε πριν από 30 χρόνια, αλλά το 4L δεν έφυγε ποτέ από τα φώτα της δημοσιότητας. Είναι ένα από τα αυθεντικά «vintage» αυτοκίνητα των νέων, καθώς τα τελευταία 25 χρόνια είδαμε το 4L Trophy να αποδεικνύει ξανά και ξανά την αξία του στον τομέα της ευελιξίας, αλλά και της αξιοπιστίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πρωτότυπο 4EVER Trophy που παρουσίασε η Renault στη φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, είναι το δεύτερο εμβληματικό της μοντέλο, μετά το Renault 5 Prototype που λανσάρεται σε ηλεκτρική έκδοση, ως μέρος του στρατηγικού πλάνου Renaulution. Η Renault, εξηλεκτρίζει το μέλλον της, στηριζόμενη στο ένδοξο παρελθόν της.

Renault 4Ever

Το Renault 4EVER Trophy προκαλεί με την εμφάνισή του, ενώ ξυπνάει παλιές αναμνήσεις. Κάτω από το μυώδες αμάξωμα, οι στιλιστικοί δεσμοί με τον πρόγονό του, το 4L, κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ενώ το ρετρό στυλ δένει αρμονικά με τις τεχνολογικά εκλεπτυσμένες γραμμές.

Το πρωτότυπο έχει τονισμένες καμπύλες και πολύ ιδιαίτερα σχεδιασμένη μάσκα. Οι «ultratech» συνδέσεις μεταξύ των ακτίνων στις ζάντες και του αμαξώματος προσδίδουν μία επιπλέον μοντέρνα νότα. Το ίδιο συμβαίνει και με το γωνιώδες χείλος γύρω από την οροφή.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 4EVER Trophy ενσωματώνει μια νέα προσέγγιση της εμβληματικής φαρδιάς & οριζόντιας μάσκας του Renault 4 με τα στρογγυλά, ενσωματωμένα φώτα, των οποίων τη θέση έχουν πάρει τα φωτιστικά σώματα LED Matrix. Τα καινοτόμα αυτά φώτα χαρίζουν στο αυτοκίνητο μια εντυπωσιακή ταυτότητα. Ενώ τα εντελώς ανασχεδιασμένα και αναγνωρίσιμα πίσω φώτα είναι εύκολα αναγνωρίσιμα και αποτελούν ξεκάθαρη παραπομπή στο εμβληματικό 4L.

Renault 4Ever

Η εικόνα ενός “dune-buggy”, χαρίζει στο 4EVER Trophy μία εντυπωσιακή εμφάνιση. Το κοίλο καπό έχει έναν τεράστιο αεραγωγό που βελτιώνει θεαματικά την αποτελεσματικότητα του ψυγείου που βρίσκεται στο μέσον της μάσκας. Ο μπροστινός πρόβολος έχει μειωθεί σημαντικά προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη ικανότητα κίνησης εκτός δρόμου.

Με τη ρεζέρβα τοποθετημένη στην οροφή από ανθρακονήματα, ένα φτυάρι και τις κυματιστές ράμπες στο πάνω μέρος της πίσω πόρτας, το αυτοκίνητο είναι έτοιμο να κινηθεί εκτός δρόμου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τεράστια προστατευτικά πάνελ στο κάτω μέρος του αμαξώματος και τα προστατευτικά στα «φρύδια» των φτερών αφήνουν μία σημαντική απόσταση 20εκ. γύρω από τους θόλους των τροχών. Το ψηλωμένο αμάξωμα αναδεικνύει το μέγεθος των τροχών (753 mm) και τις ζάντες των 19 ιντσών. Το κάτω μέρος έχει ενισχυθεί για να παρέχει μεγαλύτερη προστασία στην μπαταρία που βρίσκεται στο μέσον του πλαισίου.

Renault 4Ever

Το 4EVER Trophy δείχνει το δρόμο για το μελλοντικό ηλεκτρικό SUV κατηγορίας Β της Renault, που θα προσφέρει άνετη πρόσβαση σε αστικούς και αγροτικούς δρόμους.

Όπως και το Renault 5, έτσι και αυτό θα βασίζεται πάνω στη νέα πλατφόρμα CMF-BEV, που χρησιμοποιείται για ηλεκτρικά οχήματα της κατηγορίας Β. Η πλατφόρμα αυτή εξασφαλίζει βέλτιστη απόδοση αναφορικά με την αυτονομία, την ακουστική και τη συμπεριφορά στο δρόμο, χωρίς όμως να απαιτεί κανένα συμβιβασμό στη σχεδίαση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως και ο προκάτοχός του, το μελλοντικό μοντέλο που θα βασίζεται στα μοτίβα του 4EVER Trophy, θα κατασκευάζεται στη Γαλλία, ενώ όπως και όλα τα οχήματα που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα CMF-BEV, θα κατασκευάζεται στο ElectriCity hub στη βόρεια Γαλλία.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ