Έρχεται το απόλυτο ηλεκτρικό Renault 5

ηλεκτρικό Renault 5 show car 2022

Το 2022 είναι μια χρονιά εκπλήξεων για τη Renault, η οποία θα παρουσιάσει σε λίγες ημέρες ένα «καυτό» και αμιγώς ηλεκτρικό R5 για τα 50 χρόνια από την παρουσίασή του.

Από το 1972 που παρουσιάστηκε μέχρι και το τέλος της παραγωγής του το 1996, το Renault 5 ήταν ένα από τα best seller μοντέλα της γαλλικής εταιρείας και εκείνο που άφησε τη δική του σφραγίδα στην κατηγορία των μικρών με συνολικές πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 5,5 εκατ. μονάδες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με την έλευση του ηλεκτρικού ομώνυμου μοντέλου της, η Renault αναβιώνει το R5, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια από την παρουσίασή του, με τους Γάλλους να τιμούν το γεγονός με διάφορους εορτασμούς. Ένας από αυτούς τους «εορτασμούς» είναι και η παρουσίαση ενός νέου και 100% ηλεκτρικού show car, για τη δημιουργία του οποίου αντλήθηκε έμπνευση από τις διάσημες σπορ εκδόσεις του Renault 5.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς στις σκοτεινές teaser φωτογραφίες που έδωσαν οι Γάλλοι στη δημοσιότητα, το νέο τους show car δείχνει να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο θρυλικό Renault 5 Turbo. Η Renault κάνει παράλληλα λόγο για ένα αυτοκίνητο επίδειξης υψηλών επιδόσεων, το οποίο φέρει στοιχεία στην εξωτερική του σχεδίαση από τον κόσμο των video games, με τους έντονα τονισμένους θόλους των τροχών και την τεράστια πίσω αεροτομή να συνδέουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια με το ένδοξο σπορ παρελθόν του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο ηλεκτρικό show car των Γάλλων θα αποκαλυφθεί επίσημα στο κοινό για πρώτη φορά στο αυτοκινητικό event «Chantilly Arts & Elegance Richard Mille» που πραγματοποιείται από το 2014, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

Πριν από αυτή την πρώτη επαφή του με το κοινό, το μοντέλο επίδειξης που αποτίνει φόρο τιμής στις σπορ εκδόσεις του R5 θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του διαδικτυακά στις 22 Σεπτεμβρίου.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ