Από τα smartphone στα αυτοκίνητα: Διέρρευσε το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi

Xiaomi MS11

Ο κινέζικος γίγαντας της Xiaomi ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρώτο του αυτοκίνητο και πριν λίγες ώρες διέρρευσαν στην Κίνα οι πρώτες φωτογραφίες του.

Το αυτοκίνητο της Xiaomi αναμένεται να λανσαριστεί το 2024 ως συνέχεια της δημιουργίας του πρώτου τμήματος εξέλιξης οχημάτων της εταιρείας το 2021. Τότε, η κινέζικη φίρμα εξαγόρασε την εταιρεία Deepmotion Tech, που είχε ως κύριο αντικείμενο τη δημιουργία τεχνολογιών αυτόνομης οδήγησης.

Παράλληλα, η Xiaomi κατασκευάζει ένα εργοστάσιο παραγωγής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, έχοντας ήδη έτοιμα τα πρώτα πρωτότυπα του νέου της μοντέλου. Το τελευταίο, με την ονομασία MS11, είναι στην τελική φάση της εξέλιξής του και από τις φωτογραφίες που αποκαλύφθηκαν, μπορούμε να δούμε το πώς θα είναι όταν βγει στους δρόμους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Xiaomi MS11

Το πρώτο και κύριο στοιχείο που γνωρίζαμε ήδη από τα πρωτότυπα, είναι ότι το MS11 θα είναι ένα σεντάν μοντέλο. Οι γραμμές του βέβαια, όπως φαίνεται στις νέες φωτογραφίες, θα παραπέμπουν και σε 4θυρα κουπέ μοντέλα, με χαρακτηριστικό στοιχείο τη μεγάλη γυάλινη οροφή που ενώνεται με τα δύο παρμπρίζ (εμπρός-πίσω) του αυτοκινήτου.

Στο εμπρόσθιο τμήμα, όπως και σε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έτσι και εδώ, δεν υπάρχει γρίλια στη μάσκα, με τα αμυγδαλωτά LED φώτα να ξεχωρίζουν. Στο πλάι, διακρίνουμε τις όμορφες ζάντες, που κρύβουν από πίσω τους τις κίτρινες δαγκάνες των φρένων. Πίσω, τα φώτα ενώνονται μεταξύ τους, ενώ ο τρίτος όγκος είναι μικρός σε μήκος και υπερυψωμένος.

Xiaomi MS11
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις φωτογραφίες μπορούμε να δούμε ότι το MS11 θα έχει χειρολαβές θυρών που θα κρύβονται μέσα στο αμάξωμα, αλλά και έναν μεγάλο σένσορα για το ραντάρ Lidar στην οροφή. Το ραντάρ αυτό θα επιτρέψει στο αυτοκίνητο να έχει διευρυμένες δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης.

Στα υπόλοιπα στοιχεία του MS11, προς το παρόν δεν γνωρίζουμε την ισχύ του ηλεκτροκινητήρα ή των ηλεκτροκινητήρων του, το μέγεθος της μπαταρίας κ.λπ. Ωστόσο, οι ηλεκτροκινητήρες αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να κατασκευάζονται in-house από την Xiaomi, ενώ οι μπαταρίες θα προέλθουν από τις γνωστές CATL και BYD.

Xiaomi MS11

Το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi έρχεται στην αγορά σε μια περίοδο που και άλλες εταιρείες τεχνολογίας εξελίσσουν project δημιουργίας ηλεκτρικών οχημάτων. Ήδη η Sony μαζί με τη Honda παρουσίασαν μια νέα μάρκα αυτοκινήτων, ενώ και η Huawei ξεκινά τις παραδόσεις του πρώτου της αυτοκινήτου. Αναμένουμε επίσης να δούμε το εάν και πότε οι κολοσσοί της Apple και της Google θα μπουν και αυτές στο «παιχνίδι», γιγαντώνοντας ακόμη περισσότερο τον ανταγωνισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ