BMW XM Label Red: Αυτή είναι η ισχυρότερη BMW M στην ιστορία

BMW XM Label Red

H BMW παρουσιάζει τη ναυαρχίδα του πρώτου αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, η οποία είναι και το πιο ισχυρό μοντέλο που έχει δημιουργήσει ποτέ το M τμήμα της μάρκας.

Με συνολική ισχύ 748 ίππων, παραγόμενη από το συνδυασμό ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης V8 που αποδίδει έως 585 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic που αποδίδει έως 197 ίππων, η BMW XM Label Red είναι το ισχυρότερο μοντέλο BMW M που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Η παραγωγή της θα ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2023 στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg των ΗΠΑ. Για το ίδιο χρονικό διάστημα έχει προγραμματιστεί μια αποκλειστική έκδοση του κορυφαίου μοντέλου που θα παραχθεί σε 500 αντίτυπα και κοσμείται από την εξωτερική βαφή σε μεταλλικό BMW Individual Frozen Carbon Black.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σύστημα M HYBRID στην BMW XM Label Red επιδεικνύει τη «μεθυστική» επίδραση του εξηλεκτρισμού του συστήματος κίνησης στα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH. Η ρυθμισμένη με ακρίβεια αλληλεπίδραση του ηλεκτροκινητήρα και του V8 κινητήρα, εξασφαλίζει μια άμεση παροχή ισχύος που στη συνέχεια αναπτύσσεται εμφατικά και συνεχίζει με αμείωτη ένταση μέχρι την κόκκινη περιοχή του στροφόμετρου.

BMW XM Label Red

Με συνολική ισχύ αυξημένη στους 748 ίππους, το νέο κορυφαίο μοντέλο ξεπερνά κατά 95 ίππους την στάνταρ BMW XM που ξεκίνησε να παράγεται από τον Δεκέμβριο του 2022. Η ροπή του συστήματος είναι αυξημένη κατά 200 Nm και κορυφώνεται πλέον στα 1.000 Nm. Η ισχύς διοχετεύεται στο δρόμο μέσω του συστήματος τετρακίνησης M xDrive. Σε συνδυασμό με την ειδική για το συγκεκριμένο μοντέλο τεχνολογία πλαισίου και τα άμεσης απόκρισης και υψηλής ακρίβειας συστήματα ελέγχου κίνησης και πλαισίου, δημιουργείται μια μοναδική εμπειρία απόδοσης με το δυναμισμό και την ευελιξία να αγγίζουν ένα εντελώς νέο επίπεδο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η BMW XM Label Red χρειάζεται μόλις 3,8 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα. Η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, αλλά αυξάνεται στα 290 χλμ./ώρα στα αυτοκίνητα με το προαιρετικό M Driver's Package.

BMW XM Label Red

Εκτός από την παροχή ηλεκτρικής ώθησης κατά την επιτάχυνση, ο ηλεκτροκινητήρας επιτελεί επίσης έναν υποστηρικτικό ρόλο υπό σταθερά φορτία, συμβάλλοντας στην αύξηση της αποδοτικότητας του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Έτσι, η BMW XM Label Red έχει μέση κατανάλωση βενζίνης από 1,6 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα στον κύκλο δοκιμών WLTP, συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 33,0 kWh ανά 100 χιλιόμετρα και εκπομπές CO2 35 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Ο κινητήρας αντλεί την ενέργειά του από μια μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης η οποία είναι ενσωματωμένη στο κάτω τμήμα του αμαξώματος. Έχει ωφέλιμο ενεργειακό περιεχόμενο 25,7 kWh. Σε συνδυασμό με την εξαιρετική αποδοτικότητα του ηλεκτροκινητήρα και το σύστημα έξυπνης διαχείρισης ενέργειας, επιτυγχάνεται ηλεκτρική αυτονομία έως 83 χιλιομέτρων στον κύκλο WLTP.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
BMW XM Label Red

Ως εκ τούτου, η BMW XM Label Red μπορεί να κινείται στην πόλη αλλά και να πραγματοποιεί μακρινά ταξίδια χωρίς εκπομπές ρύπων και σχεδόν αθόρυβα. Η μέγιστη ταχύτητα που επιτυγχάνεται στην αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία είναι 140 χλμ./ώρα. Η παροχή ισχύος του ηλεκτροκινητήρα αποκτά επίσης το δικό της soundtrack με τη μορφή του BMW IconicSounds Electric που αναπτύχθηκε ως μέρος μιας συνεργασίας ανάμεσα στο BMW Group και τον συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής, Hans Zimmer.

Το ισχυρότερο μοντέλο BMW M που κατασκευάστηκε ποτέ για χρήση στο δρόμο, εντυπωσιάζει όχι μόνο με τη μοναδική απόδοση ισχύος του συστήματος M HYBRID, αλλά και με το εύρος των οδηγικών χαρακτηριστικών του, είτε επιδεικνύοντας τα εμφανώς σπορ διαπιστευτήριά της, είτε ταξιδεύοντας σε χαλαρούς ρυθμούς, προσκαλώντας τους επιβάτες της να χαλαρώσουν με άνεση σε μακρινά ταξίδια ή σε εκτός δρόμου περιηγήσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
BMW XM Label Red

Ο στάνταρ εξοπλισμός της BMW XM Label Red περιλαμβάνει προσαρμοζόμενη ανάρτηση M Professional - με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς με σύστημα Active Roll Comfort για την εξάλειψη των κλίσεων του αμαξώματος στη μία πλευρά του οχήματος - και Integral Active Steering.

Το σύστημα πέδησης M Sport διαθέτει φρένα με εξαπίστονες, σταθερές δαγκάνες μπροστά και μονοπίστονες πλευστές δαγκάνες πίσω. Συνεργάζεται με το τελευταίας γενιάς ενσωματωμένο σύστημα πέδησης, το οποίο εξασφαλίζει ότι η ισχύ πέδησης που παράγεται από την ανάκτηση και τα φρένα τριβής, συνδυάζεται με μεγάλη ακρίβεια προσφέροντας στον οδηγό δύο ρυθμίσεις αίσθησης του πεντάλ.

BMW XM Label Red
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχεδιαστικά, η νέα XM Label Red διαφοροποιείται σε σχέση με τις υπόλοιπες BMW XM με διάφορα στοιχεία όπως είναι αρχικά η  χαρακτηριστική λωρίδα σε μεταλλικό χρώμα Toronto Red, το οποίο μπορεί να παραγγελθεί και σε μαύρο χρωματισμό. Η χρήση του κόκκινου επεκτείνεται επίσης στα σήματα του μοντέλου και στα ένθετα των τροχών, ενώ στάνταρ υπάρχουν ειδικές ζάντες 21 ιντσών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ