Αυτό είναι το εσωτερικό της επερχόμενης ηλεκτρικής Porsche Macan

Porsche Macan EV interior

Η Porsche -όπως συνηθίζει- ξεκίνησε την αποκάλυψη της ηλεκτρικής Macan με τις πρώτες εικόνες του εσωτερικού της, όπου πρωταγωνιστούν οι τρεις ψηφιακές οθόνες του ταμπλό και το Head-Up Display επαυξημένης πραγματικότητας.

Μετά από μήνες δοκιμών των πρωτοτύπων της Macan EV, και την αναγκαστική καθυστέρηση της έναρξης της παραγωγής της, η ηλεκτρική εκδοχή της πιο συμπαγούς Porsche βρίσκεται προ των πυλών - κι έτσι η εταιρεία του Zuffenhausen ξεκίνησε να την αποκαλύπτει, όπως συνηθίζει με τις πρώτες εικόνες του εσωτερικού.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τις φωτογραφίες επιβεβαιώνεται ότι η Macan EV -όπως και η νέα Cayenne- διαθέτει τρεις ψηφιακές οθόνες σε όλο το πλάτος του ταμπλό, καθώς και το -προαιρετικό- Head-Up Display επαυξημένης πραγματικότητας - δηλαδή με μεγαλύτερο πλήθος τρισδιάστατων ενδείξεων, όπως της απόστασης από το εμπρός όχημα και των ορίων των λωρίδων κυκλοφορίας.

Έτσι, κατά κάποιο τρόπο, μπορεί να πεις κανείς ότι το παρ-μπριζ μεταμορφώνεται σε τέταρη ψηφιακή οθόνη, φυσικά όχι αφής. Οι ενδείξεις του HUP φτάνουν μέχρι και τα 30 μέτρα μπροστά, στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Η Porsche υποστηρίζει ότι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα Head-Up Displays αυτή τη στιγμή στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η ψηφιακή οθόνη 12,6'' του πίνακα οργάνων είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις -άλλωστε πρόκειται για μία Porsche- ενώ η κεντρική οθόνη των πολυμέσων έχει διάσταση 10,9'' και full HD ανάλυση. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν και για την τρίτη οθόνη, η οποία επιτρέπει στον συνεπιβάτη να ελέγχει το σύστημα πλοήγησης, το video streaming και άλλες λειτουργίες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Porsche με τη Google, η Macan EV διαθέτει λογισμικό Android και επιδέχεται over-the-air αναβαθμίσεις μέσω του Porsche App Centre. Εκεί ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου μπορεί να βρει και να εγκαταστήσει το Spotify, το YouTube και πληθώρα άλλων εφαρμογών και παιχνιδιών.

Βεβαίως, η συνδεσιμότητα μπορεί να γίνει και μέσω του smartphone, με τις κλασσικές λειτουργίες Android Auto ή Apple CarPlay, ενώ ο οδηγός μπορεί να εγκαταστήσει στο κεντρικό σύστημα τους χάρτες της Google Maps ή της Apple Map.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εν καιρώ η Porsche θα παρουσιάσει και επίσημα τα τεχνικά στοιχεία της Macan EV, αλλά προς στιγμήν γνωρίζουμε με σχετική βεβαιότητα ότι μία από τις εκδόσεις θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες που θα αποδίδουν συνδυαστικά περίπου 600 ίππους. Καθώς και ότι η μπαταρία ιόντων-λιθίου θα έχει χωρητικότητα περίπου 100 kWh.

Σε κάθε περίπτωση, οι πλήρεις και επίσημες πληροφορίες για την ηλεκτρική Macan θα αποκαλυφθούν νωρίς το 2024, οπότε η εταιρεία του Zuffenhausen προγραμματίζει την επίσης πρεμιέρα της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ