Η Porsche αποκάλυψε το εσωτερικό της νέας Cayenne με τρεις μεγάλες οθόνες

Porsche Cayenne Interior

Λίγες εβδομάδες πριν από την επίσημη πρεμιέρα της νέας Porsche Cayenne, η γερμανική εταρεία έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του ριζικά ανασχεδιασμένου εσωτερικού της.

Φυσικά, σε αυτό δεσπόζουν οι τρεις μεγάλες οθόνες που εκτείνονται σε όλο το πλάτος του ταμπλό. Για τον οδηγό οι ενδείξεις των οργάνων απεικονίζονται σε μια ψηφιακή κυρτή οθόνη 12,6 ιντσών (που αντικαθιστά το σημερινό αναλογικό ταχύμετρο), η οποία παρέχει τη δυνατότητα επτά διαφορετικών προφίλ. Ένα εξ αυτών έχει και το παραδοσιακό σχέδιο με τα πέντε κυκλικά όργανα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο κέντρο του ταμπλό, η ορθογώνια οθόνη πολυμέσων έχει μέγεθος 12,3'' και περιλαμβάνει φυσικά το σύστημα πλοήγησης και όλες τις εφαρμογές συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας - που ελέγχονται με φωνητικές εντολές του λογισμικού Siri. Μάλιστα, υπάρχει και η δυνατότητα αναπαραγωγής Video, όταν το γερμανικό SUV δεν κινείται.

Η τρίτη οθόνη, στην πλευρά του συνοδηγού, είναι προαιρετική. Έχει μέγεθος 10,9'' και προσφέρει στον συνεπιβάτη τη δυνατότητα να χειριστεί το σύστημα πλοήγησης και τα πολυμέσα. Στην οθόνη αυτή απεικονίζεται η αναπαραγωγή Video ακόμα και εν κινήσει, καθώς ένα ειδικό φίλτρο στην επιφάνειά της δεν την κάνει ορατή από τη γωνία θέασης του οδηγού.

Κατά τα άλλα, ολοκαίνουρια είναι και η κεντρική κονσόλα που ξεκινά κάτω από την κεντρική οθόνη και περιλαμβάνει τα χειριστήρια αφής του κλιματισμού σε μια γυάλινη επιφάνεια, φυσικούς διακόπτες, καθώς και έναν περιστροφικό για τον έλεγχο της έντασης του ηχοσυστήματος. Η κονσόλα έχει και χώρο ασύρματης φόρτισης του κινητού και δύο θύρες USB-C, ενώ άλλες δύο υφίστανται και για τους πίσω επιβάτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο σχεδιασμός της κεντρικής κονσόλας μετέθεσε τον επιλογέα της μετάδοσης στο ταμπλό, ανάμεσα στην οθόνη των οργάνων και των πολυμέσων, ενώ ο σχεδιασμός του τιμονιού προέρχεται απευθείας από την 911. Από εκεί ο οδηγός, μεταξύ άλλων, ελέγχει το προφίλ απεικόνισης της οθόνης του, το head-up display, το Cruise Control και τα οδηγικά προφίλ ρύθμισης του αυτοκινήτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η νέα Porsche Cayenne θα έχει στη βασική της έκδοση τον V6 κινητήρα 3.0 λίτρων απόδοσης 349 ίππων και στην αμέσως επόμενη τον V8 των 468 hp, ενώ θα συμπληρώνεται με τη PHEV έκδοση E-Hybrid συνδυαστικής ισχύος 463 ίππων με μεγαλύτερη μπαταρία (25,9 kWh). Μετέπειτα θα ακολουθήσει και η ισχυρότερη Cayenne Turbo S E-Hybrid.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα Cayenne θα αποκαλυφθούν από την εταιρεία του Zuffenhausen στο επίσημο ντεμπούτο του αυτοκινήτου, στις 18 Απριλίου 2023.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ