Αυτή η Alfa Romeo 155 V6 TI DTM μπορεί να γίνει δική σας

Alfa Romeo 155 V6 TI DTM Jägermeister 2022 δημοπρασία RM Sotheby's

Την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα πραγματικό «κομμάτι» αγωνιστικής ιστορίας θα έχουν όσοι συμμετέχουν στη δημοπρασία αυτής της Alfa Romeo 155 V6 TI «Jägermeister».

Από τις αρχές μέχρι περίπου και τα μέσα της 10ετίας του '90 το Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού, γνωστό στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως DTM (αρχικά του Deutsche Tourenwagen Meisterschaft), είχε αποκτήσει τεράστια φήμη επί ευρωπαϊκού εδάφους έφτανε σε δημοφιλία κοντά στο WRC και στην Formula.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο λόγος γι' αυτό βρισκόταν στους κανονισμούς του πρωταθλήματος που έδιναν μεγάλη ελευθερία στους κατασκευαστές. Αποτέλεσμα η δημιουργία αγωνιστικών με... σχήμα αυτοκινήτων που μπορούσε να αγοράσει το ευρύ κοινό και κάτω από το άκρως εντυπωσιακό «περίβλημα» τους εφαρμογή τεχνολογιών που δεν είχαν να ζηλέψουν κάτι από... Formula 1. Αυτό το τελευταίο ήταν που οδήγησε τελικά στην απόσυρση των περισσότερων κατασκευαστών έως το 1996 εξαιτίας του κόστους εξέλιξης που είχε φτάσει πλέον σε δυσθεώρητα ύψη.

Από αυτή τη χρυσή εποχή του DTM μας έρχεται η Alfa Romeo 155 V6 TI που βλέπετε στις οθόνες σας, στα θρυλικά αγωνιστικά χρώματα και γραφικά της Jägermeister. Με την εργοστασιακή της συμμετοχή στο γερμανικό πρωτάθλημα, η Alfa Romeo ήταν ο μοναδικός αλλοδαπός κατασκευαστής που όχι μόνο κατάφερε να σπάσει την κυριαρχία των Mercedes, BMW, Audi και Opel αλλά να κατακτήσει και το πρωτάθλημα απέναντι σε ομάδες με μεγαλύτερους προϋπολογισμούς το 1993 στην πρώτη χρονιά συμμετοχής της με τον Nicola Larini.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πορτοκαλί Alfa Romeo 155 V6 TI «Jägermeister» είναι το σασί «005» και κατασκευάστηκε από τo φημισμένο αγωνιστικό τμήμα της ιταλικής εταιρείας Autodelta. Παραδόθηκε στη δορυφορική ομάδα της Alfa Romeo στο DTM, Euroteam, ενόψει του πρωταθλήματος του 1995 για τον αγωνιζόμενο Michael Bartels. Στο τιμόνι της ο Γερμανός οδηγός αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός με highlight για εκείνη τη σεζόν τη διπλή του νίκη στο αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Diepholz με τον Bartels να παίρνει και την pole position.

Ο Bartels τελείωσε τη σεζόν στη 10η θέση καταφέρνοντας μάλιστα να βρεθεί πολλές φορές μπροστά και από τους εργοστασιακούς οδηγούς της Alfa Romeo, Alessandro Nannini και Giancarlo Fisichella.

Η εικονιζόμενη 155 έτρεξε και την επόμενη σεζόν με τον ίδιο οδηγό με την προετοιμασία της να αναλαμβάνει η J.A.S. Motorsport, χωρίς ωστόσο να επαναλάβει τις αγωνιστικές επιτυχίες της προηγούμενης σεζόν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά τη λήξη της αγωνιστικής της καριέρας η 4κίνητη 155 των 426 ίππων -στις 11.500 σ.α.λ.- πέρασε στα χέρια της Alpi Racing το 2003, ενώ το 2011 έγινε μέρος της αγωνιστικής συλλογής του Piergiorgio Furlanetto. Εκεί παρέμεινε μέχρι το 2017 όταν και πέρασε στην ιδιοκτησία του τωρινού ιδιοκτήτη της με το τελευταίο να προχωρά στην πλήρη ανακατασκευή της με κόστος που ανήλθε στο ποσό των 170.000 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τον προηγμένο ατμοσφαιρικό V6 των 2,5 λίτρων να βρίσκεται πλέον σε κατάσταση «βιτρίνας», κάτι που ισχύει για το κιβώτιο, το πλαίσιο αλλά και τις αναρτήσεις της, η Alfa Romeo 155 V6 TI «Jägermeister» θα βγει στο σφυρί σε γαλλική δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί από τον οίκο RM Sotheby's στις 2 Φεβρουαρίου. Όσοι πιστοί προσέλθετε γι' αυτό το πραγματικά μοναδικό κομμάτι αγωνιστικής ιστορίας.

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ