Αγνώριστο το νέο Hyundai Sonata -Άπιαστο όνειρο για την Ευρώπη

Hyundai Sonata facelift 2023

Με φουτουριστικό σχέδιο που παραπέμπει στο νέο Ioniq 7 και με ψηφιακές προσθήκες στο εσωτερικό του, παρουσιάστηκε η ανανέωση της τρέχουσας γενιάς του κορεατικού sedan.

Η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του νέου Sonata λίγο πριν την παγκόσμια πρεμιέρα του, στις 30 Μαρτίου, με τόσο εκτεταμένες αλλαγές που μόνο ως facelift δεν θα το χαρακτήριζε κανείς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως πρόκειται για την εκτεταμένη ανανέωση της τρέχουσας γενιάς του που βρίσκεται στην αγορά από το 2019, με σκοπό να κρατήσει την κορεατική εταρεία απολύτως ανταγωνιστική στην κατηγορία των μεσαίου μεγέθους οικογενειακών (κυρίως στην Ασία και στις ΗΠΑ) απέναντι στα καθιερωμένα Toyota Camry και Honda Accord.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στον ανασχεδιασμό έχει η λεπτή LED φωτεινή λωρίδα Signature Horizon Lamp που αποτελεί το εμπρός φωτιστικό σώμα. Την έχουμε συναντήσει στο πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV Ioniq 7 κι έχει βρει το δρόμο της προς την παραγωγή στο νέο Kona.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μαζί, ο ανασχεδιασμός του Sonata περιλαμβάνει τη διαπλάτυνση της γρίλιας, τους νέους προβολείς που είναι κρυμμένοι μέσα στον προφυλακτήρα, καθώς και πολλές δυναμικές λεπτομέρειες -όπως και τις ζάντες 19 ιντσών- που προέρχονται από τις εκδόσεις N-Line και παραπέμπουν στην οικογένεια των σπορ μοντέλων Ν της Hyundai.

Αντίστοιχα, τα πίσω φωτιστικά σώματα τώρα έγιναν πιο εκλεπτυσμένα με φωτεινή επιγραφή σχήματος Η, και προστέθηκε ένα πλατύ τρίτο φως φρένου στο άνω μέρος του πίσω τζαμιού. Η πίσω πτέρυγα στην απόληξη του αμαξώματος έχει ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες κατεύθυνσης του αέρα στις άκρες της, όπως και ο προφυλακτήρας με τους δύο λεπτούς κάθετους αεραγωγούς.

Πέραν του εκ βάθρων ανασχεδιασμού του, το νέο Sonata υιοθετεί και μια σειρά από νέες τεχνολογίες κυρίως στο εσωτερικό του - όπως την κυρτή επιφάνεια που φιλοξενεί τις ψηφιακές οθόνες του ταμπλό: δύο οθόνες 12,3 ιντσών, μία για τα όργανα και μία για τα πολυμέσα. Είναι κάτι που θυμίζει πολύ τον αντίστοιχο σχεδιασμό που εισήγαγε πρόσφατα η BMW, και για πρώτη φορά η Hyundai χρησιμοποιεί τη δική της εκδοχή στο Sonata.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άλλες αλλαγές του εσωτερικού περιλαμβάνουν τους διακόπτες αφής, τη μετακίνηση του επιλογέα μετάδοσης πίσω από το τιμόνι για να απελευθερωθεί χώρος στην κονσόλα, καθώς και την προσθήκη νέων χρωματικών συνδυασμών.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν τεχνικές πληροφορίες για το ανανεωμένο Sonata. Η τρέχουσα γενιά του διαθέτει τον κινητήρα βενζίνης 2.5 λίτρων που αποδίδει 191 ίππους, αλλά αναμένεται στο καινούριο ο 1.6 Turbo ισχύος 180 hp ή 290 hp στην έκδοση N-Line, καθώς και μία υβριδική έκδοση. Τέλος, οι φήμες κάνουν λόγο ακόμα και για μια τετρακίνητη παραλλαγή του νέου Sonata.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ