Η Hyundai δίνει μια πρώτη ιδέα του νέου ηλεκτρικού Ioniq 7

Hyundai Ioniq Range IAA 2021

Η Hyundai δημοσίευσε μια πρώτη ψηφιακή εικόνα που αποκαλύπτει τη σιλουέτα του καινούριου μεγάλου της SUV, του τρίτου αυτοκινήτου της νέας «ηλεκτρικής» οικογένειας Ioniq, που προγραμματίζει να διαθέτει από το 2024.

Το Ioniq 7 προτίθεται δίπλα στο hatchback Ioniq 5 που ήδη κυκλοφορεί στην ευρωπαϊκή αγορά, και στο sedan Ioniq 6 που αναμένεται και παρουσιαστεί το 2022. Στην εικόνα που δημοσίευσε η Hyundai υπάρχει το πρωτότυπο Prophecy -που η εταιρεία παρουσίασε πέρσι και στο οποίο πρόκειται να βασιστεί το Ioniq 6- και η σιλουέτα του Ioniq 7. Θα ακολουθήσει, του χρόνου, η αποκάλυψη του πρωτοτύπου πάνω το οποίο θα βασιστεί ο Ioniq 7.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η σιλουέτα του τελευταίου αποκαλύπτει ένα αρκετά αεροδυναμικό προφίλ, με έντονη κλίση της πρώτης κολώνας και όλης της οροφής μέχρι το σχεδόν κάθετο τελείωμά της. Η σχεδιαστική ταυτότητα της οικογένειας Ioniq ακολουθείται και εδώ, φυσικά, με λεπτά LED φωτιστικά σώματα και την απουσία γρίλιας. Οι θόλοι των τροχών δείχνουν να είναι τετραγωνισμένοι.

Το Ioniq 7 θα βασιστεί, όπως και όλη η «οικογένεια», στην πλατφόρμα E-GMP, η οποία θα επεκταθεί σε διαστάσεις για τις ανάγκες του μεγάλου SUV. Αυτό, άλλωστε, στο εσωτερικό του θα έχει τρεις σειρές καθισμάτων με εξαθέσια ή επταθέσια διάταξη, και φυσικά μεγάλων διατάσεων μπαταρία στο δάπεδο.

Η Hyundai έδωσε σαφείς πληροφορίες για την τελευταία: η μονάδα της SK Innovation θα έχει χωρητικότητα 100 kWh και τεχνολογία 800V, εξασφαλίζοντας αυτονομία 483 χιλιομέτρων. Στη δικίνητη έκδοση του Ioniq 7 θα μεταδίδει την ενέργειά της σε έναν ηλεκτροκινητήρα και στην τετρακίνητη σε δύο - που μαζί θα αποδίδουν 308 ίππους.

Η κορεατική εταιρεία αποκάλυψε τη σιλουέτα το Ioniq 7 στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Μονάχου, όπου ανακοίνωσε και τη μελλοντική στρατηγική της για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση - τόσο με μπαταρίες όσο και με κυψελές υδρογόνου. Ωστόσο, με το μεγάλο της SUV κάνει και ένα βήμα προς την αυτονομία επιπέδου 3, με το ηλεκτρονικό σύστημα Highway Driving Pilot.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ