Σαφάρι της τροχαίας για τα διπλοπαρκαρισμένα -Πάνω από 300 παραβάσεις σε 3 ημέρες

diploparkarisma

Σε μόλις 3 ημέρες η Τροχαία βεβαίωσε πάνω από 300 παραβάσεις και αφαίρεσε αντίστοιχο αριθμό αριθμό στοιχείων κυκλοφορίας οχημάτων.

Τέλος στα παράνομα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα επιχειρεί να βάλει η Τροχαία στους κεντρικούς οδικούς άξονες όπου προκαλείται μεγάλο μποτιλιάρισμα και μάλιστα ήδη σε μόλις 3 ημέρες έχει επιβάλλει πάνω από 300 πρόστιμα και έχει αφαιρέσει αντίστοιχες άδειες και πινακίδες κυκλοφορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (άρθρο 34, παράγραφος Ε) η ποινή σε αυτή την περίπτωση είναι πρόστιμο ύψους 40 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας για δέκα ημέρες. Πιο συγκεκριμένα, στον ΚΟΚ ορίζεται ότι ότι η στάθμευση οχήματος στο οδόστρωμα απαγορεύεται «παράπλευρά άλλου οχήματος, σε στάση ή στάθμευση, εκτός αν άλλως ορίζεται με ειδική σήμανση. Κατ' εξαίρεση, τα δίτροχα ποδήλατα, μοτοποδήλατα και μοτοσικλέτες χωρίς καλάθι καθώς και τα ΕΠΗΟ, μπορούν να σταθμεύουν το ένα παράπλευρά με το άλλο σε διπλή σειρά».

Το πρόστιμο μειώνεται στο μισό (20 ευρώ) αν αφορά παράβαση μοτοποδηλάτου ή μοτοσικλέτας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε στα μέσα Σεπτεμβρίου ότι ήδη έχει ξεκινήσει να υλοποιείαι το σχέδιο άμεσων ολιστικών παρεμβάσεων για την αναδιάρθρωση, την εντατικοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της αστυνόμευσης σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Οι έλεγχοι πυκνώνουν και διεξάγονται τακτικά, βάσει σχεδίου και με συνέπεια, μην επιτρέποντας τυχόν χαλάρωση που θα δημιουργούσε η αποσπασματικότητα.

Τις προηγούμενες τρεις μέρες βεβαιώθηκαν συνολικά 321 παραβάσεις για διπλοπαρκάρισμα σε λεωφόρους και κεντρικές οδούς της Αθήνας και του Πειραιά, όπου έχει διαπιστωθεί έντονο πρόβλημα, επιφέροντας χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας στους παραβάτες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου βεβαιώθηκαν 95 παραβάσεις σε Αριστοτέλους, Υμηττού, Μιχαλακοπούλου και σε Ηρώων Πολυτεχνείου και Εθνικής Αντιστάσεως στον Πειραιά, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου βεβαιώθηκαν 104 παραβάσεις σε Αριστοτέλους, Μεσογείων, Φιλολάου και Ηρώων Πολυτεχνείου και Εθνικής Αντιστάσεως στον Πειραιά και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου βεβαιώθηκαν 122 παραβάσεις σε Γ’ Σεπτεμβρίου, Αχαρνών, Ελ. Βενιζέλου Γρ. Λαμπράκη και 2ας Μεραρχίας στον Πειραιά.

Στόχος είναι με επιμονή, στη βάση του ολιστικού σχεδίου, να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου -κάτι που συναρτάται με την οδική ασφάλεια- και να εμπεδωθεί, μέσω και των ποινών, μια κουλτούρα διαφορετικής οδηγικής συμπεριφοράς.

Δείτε το σχετικό video της Ελληνικής Αστυνομίας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ