Έφοδος της Τροχαίας για διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα (Video)

διπλοπαρκάρισμα πρόστιμο στην Ελλάδα

Σε μόλις δύο ημέρες βεβαιώθηκαν 266 παραβάσεις που επέφεραν χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας στους παραβάτες.

Ξεκίνησε το «κυνηγητό» της Τροχαίας έναντι των παραβατών οδηγών οι οποίοι διπλοπαρκάρουν τα αυτοκίνητά τους σε κεντρικούς οδικούς άξονες προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος!

Υπό αυτό το πρίσμα και μετά από την πρόσφατη εντολή που έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Οικονόμου ξεκίνησε ταχύτατα η υλοποίηση του σχεδίου άμεσων ολιστικών παρεμβάσεων για την αναδιάρθρωση, την εντατικοποίηση και τον εκσυγχρονισμό της αστυνόμευσης σε θέματα που άπτονται της οδικής ασφάλειας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι έλεγχοι για διπλοπαρκάρισμα έχουν δεσπόζουσα θέση σε ό,τι αφορά την πολιτική πρωτοβουλία για την προτεραιοποίηση της οδικής ασφάλειας στην Αττική.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που συλλέχθηκαν 15 λεωφόροι και οδοί στην Αττική (Μεσογείων, Φιλολάου, Φορμίωνος, Aριστοτέλους, Υμηττού, Μιχαλακοπούλου, Βεΐκου, Αχαρνών, Γ’ Σεπτεμβρίου, Γούναρη, Ηρώων Πολυτεχνείου, 2ας Μεραρχίας, Γρ. Λαμπράκη, Εθνικής Αντιστάσεως, Ελ. Βενιζέλου) αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα στο διπλοπαρκάρισμα. Οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί εκεί και μόνο τις δύο τελευταίες μέρες -Δευτέρα και Τρίτη- βεβαιώθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία 266 παραβάσεις, που επέφεραν χρηματικό πρόστιμο και αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας στους παραβάτες.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα, βεβαιώθηκαν 125 παραβάσεις για διπλοπαρκάρισμα σε Λεωφόρο Μεσογείων, Φιλολάου, Φορμίωνος, Γούναρη στον Πειραιά και Ελ. Βενιζέλου στην Καλλιθέα.

Την Τρίτη βεβαιώθηκαν 141 παραβάσεις για διπλοπαρκάρισμα σε Λεωφόρο Μεσογείων, Υμηττού, Μιχαλακοπούλου, Γούναρη στον Πειραιά και Ελ. Βενιζέλου στην Καλλιθέα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η οδική ασφάλεια είναι σαφής προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και η αντιμετώπιση του διπλοπαρκακαρίσματος αναπόσπαστο μέρος του σχεδιασμού προς αυτή την κατεύθυνση. Καθίσταται σαφές ότι δεν πρόκειται για πρωτοβουλίες αποσπασματικού χαρακτήρα, αλλά για ένα σχέδιο που θα εφαρμοστεί με συνέπεια, καθώς συνδέεται με βελτίωση της ποιότητας ζωής οδηγών και πεζών και έχει αντίκτυπο σε όλους τους κατοίκους.

Θα συνεχιστούν οι εντατικοί έλεγχοι προκειμένου να περιοριστεί δραστικά αυτό το φαινόμενο και να διαμορφωθεί κουλτούρα αποφυγής σε ό,τι αφορά το διπλοπαρκάρισμα και την παράνομη στάθμευση.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ