Royal Enfield -Οι ρετρό σχεδίασης μοτοσυκλέτες που ξεχώρισαν στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024

Royal Enfield οι μοτοσυκλέτες που ξεχώρισαν στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024

Κάτι παραπάνω από αισθητή έκανε την παρουσία της η Royal Enfield στη φετινή και άκρως επιτυχημένη Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024, με τις ρετρό σχεδίασης μοτοσυκλέτες της να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Η μεγαλύτερη, πληρέστερη και πιο επιτυχημένη ελληνική Έκθεση Μοτοσυκλέτας των τελευταίων ετών αποτελεί πλέον παρελθόν και όπως διαπίστωσαν και οι δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες εκτέλεσε άρτια τον σκοπό της φέρνοντας κοντά το κοινό των δύο τροχών -και όχι μόνο- με όλα τα μοντέλα της ελληνικής αγοράς.

Ανάμεσα στις μοτοσυκλέτες που κατάφεραν να ξεχωρίσουν στη φετινή έκθεση ήταν αναμφίβολα εκείνες της Royal Enfield με μια γκάμα μοντέλων που χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερα ελκυστική ρετρό αισθητική, την προσοχή στη λεπτομέρεια αλλά και τις πολύ προσιτές τιμές που δεν μπορεί να αγνοήσει κανένας φίλους των ρετρό μοτοσυκλετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με πλούσια ιστορία στην κατασκευή μοτοσυκλετών που ξεκίνησε πριν από 123 χρόνια η ιστορική Royal Enfield εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την έντονα νοσταλγική διάθεση του κοινού των τελευταίων ετών για μοτοσυκλέτες ρετρό αισθητικής που έχει οδηγήσει ολόκληρη την κατηγορία σε άνθιση και πολύ υψηλές πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Τα τελευταία χρόνια η Royal Enfield επεκτείνεται σε όλες τις σημαντικές αγορές του κόσμου έχοντας πολύ ενδιαφέρουσες μοτοσυκλέτες που συνδυάζουν την πλούσια σχεδιαστική της κληρονομιά με σύγχρονα στοιχεία και χαρακτήρα που σε στέλνει πίσω στον χρόνο μόνο σε εκείνα τα πράγματα που μετρούν πραγματικά, όπως είναι η αίσθηση κατά την οδήγηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με έμφαση στην προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, τα υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας που προκύπτουν από την εφαρμογή δοκιμασμένων μηχανολογικών λύσεων και μόνο τις απαραίτητες δόσεις υψηλής τεχνολογίας οι Royal Enfield ακολουθούν τον δικό τους δρόμο, έναν «value for money» δρόμο που δείχνει να ασπάζεται μια ολοένα και μεγαλύτερη μερίδα αναβατών. Πάμε να γνωρίσουμε μαζί τρεις Royal Enfield που αξίζουν πραγματικά την προσοχή σας.

Bullet 350

Από τα γνωστότερα και πλέον θρυλικά ονόματα στην γκάμα της Royal Enfield είναι η Bullet, η οποία μετρά ούτε λίγο ούτε πολύ εννέα και πλέον δεκαετίες ζωής με το πρώτο μοντέλο να έχει παρουσιαστεί το μακρινό 1932.

Η τελευταία γενιά της Bullet 350 είναι μια άκρως φιλική στη χρήση της μοτοσυκλέτα με ποιότητα κατασκευής δυσανάλογα υψηλή σε σχέση με την τιμή της που ξεκινά από τα 5.290 ευρώ και διαχρονική σχεδίαση που ενσωματώνει όλες τις ποθητές λεπτομέρειες των προγόνων της έχοντας επί της ουσίας μόνο μικρές διαφορές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο νέος αερόψυκτος κινητήρας των 349 κ.εκ. πληροί τις νέες αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων και αποδίδει 20,2 ίππους σε συνδυασμό με 27 Nm ροπής στις 6.100 και 4.000 σ.α.λ. αντίστοιχα.

Η κατανάλωση βρίσκεται στα μόλις 2,63 λτ./100 χλμ. και οι υπερεπακρείς επιδόσεις για καθημερινή μετακίνηση έρχονται σε δεύτερη μοίρα αφού πρωταγωνιστής εδώ είναι η λειτουργία του μονοκύλινδρου μοτέρ που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, τα σύγχρονα φρένα με το δικάναλο ABS και τους δίσκους των 300 και 270 χλστ. εμπρός και πίσω αντίστοιχα φροντίζουν για τις μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης, ενώ η σέλα με το πλούσιο αφρώδες θα κρατήσει ξεκούραστο και τον συνεπιβάτη ακόμη και σε μεγαλύτερες βόλτες εκτός των τειχών με το νέο, στιβαρό πλαίσιο να φροντίζει για τη συνέχιση της ανόθευτης εμπειρίας και στον επαρχιακό δρόμο.

Shotgun 650

Το customizing που πραγματοποιούν συνήθως οι ιδιοκτήτες Royal Enfield στις μοτοσυκλέτες τους ήταν και εκείνο που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη Shotgun 650, την πρώτη δικύλινδρη μοτοσυκλέτα της εταιρείας έπειτα από πολλές δεκαετίες με έντονα στοιχεία από την bobber κατηγορία στη σχεδίασή της.

Ο ολοκαίνουργιος εν σειρά δικύλινδρος κινητήρας ψύχεται με αέρα και λάδι και μοιάζει σα να ήρθε κατευθείαν από το παρελθόν της Royal Enfield. Ωστόσο το σύγχρονο σύστημα ψεκασμού και οι 46 ίπποι που αποδίδει τη φέρνουν στο σήμερα, όπως και ο πίνακας πληροφοριών που συνδυάζει ψηφιακές με αναλογικές ενδείξεις αλλά δυνατότητα πλοήγησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΚαι εδώ η στιβαρότητα του πλαισίου αναδεικνύει τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας που μπορεί να ακολουθήσει τις ορέξεις του αναβάτη και πέρα από μια χαλαρωτική βόλτα, χάρη και στις αναρτήσεις της Showa. Παράλληλα, το σύγχρονο σύστημα πέδησς με δίσκους διαμέτρου 320 και 300 χλστ. εμπρός και πίσω αντίστοιχα λειτουργεί απροβλημάτιστα σε κάθε συνθήκη.

Himalayan 450

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δεύτερη, ολοκαίνουργια γενιά της Himalayan είναι η μοτοσυκλέτα της Royal Enfield για όλους τους δρόμους αλλά και για εκεί που ο δρόμος τελειώνει με στόχο να οδηγήσει τον αναβάτη της σε νέες περιπέτειες.

Η νέα Himalayan 450 ακολουθεί πιστά τη φιλοσοφία της εταιρείας και έχει κατασκευαστεί με γνώμονα την απλότητα και την αντοχή στη σκληρή χρήση χωρίς ωστόσο να θυσιάζει την ποιότητα κατασκευής και την προσοχή στη λεπτομέρεια.

Φέρει ωστόσο τον πρώτο υγρόψυκτο κινητήρα μαζικής παραγωγής της Royal Enfield με το μονοκύλινδρο μοτέρ να φέρει δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής και να αποδίδει 40 ίππους και 40 Nm ροπής στις 8.000 και 5.500 σ.α.λ. αντίστοιχα.

Με τις διαδρομές των αναρτήσεων να φτάνουν τα 200 χλστ. και στα δύο άκρα και τη θέση οδήγησης να έχει σχεδιαστεί και για εκτός δρόμου αναζητήσεις η Himalayan 450 έχει τα στοιχεία για να κυκλοφορεί με άνεση και φιλικότητα και σε κακοτράχαλο τερέν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα η στρογγυλή TFT οθόνη των τεσσάρων ιντσών που πληροφορεί τον οδηγό προφέρει συνδεσιμότητα με smartphone αλλά και πλήρη πλοήγηση με Google Maps, ενώ η τιμή της Himalayan 450 ξεκινά από τα 5.890 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι και οι τρεις μοτοσυκλέτες της Royal Enfield συνοδεύονται από εργοστασιακή εγγύηση τριών ετών αλλά και τρία χρόνια οδική βοήθεια Allianz.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ