Royal Enfield Himalayan: Η adventure μοτοσικλέτα που έγινε «ταξιδιωτικό viral» -Γιατί ξεχωρίζει

Royal Enfield η μοτοσυκέτα που έγινε ταξιδιωτικό viral 2024

Έχοντας στον πυρήνα της την απλότητα και την υποδειγματική φιλικότητα η Royal Enfield Himalayan είναι η adventure που κάνει reset στο ταξίδι με μοτοσυκλέτα εντός και εκτός δρόμου.

Χαράσσοντας την δική της εντυπωσιακή πορεία και προσέγγιση στην κατασκευή μοτοσυκλετών τα τελευταία χρόνια η υπεραιωνόβια Royal Enfield έχει αξιοποιήσει στο μέγιστο την τάση που επικρατεί στους δύο τροχούς παγκοσμίως αναδεικνύοντας παράλληλα τις αξίες της που είναι παρούσες σε όλα τα μοντέλα της.

Οι ρετρό σχεδίασης δίτροχες προτάσεις της εταιρείας με τις βρετανικές ρίζες και τη διεθνή απήχηση χαρακτηρίζονται από την προσεγμένη ποιότητα κατασκευής, τις δοκιμασμένες μηχανολογικές λύσεις αλλά και την εφαρμογή μόνο των απολύτως απαραίτητων δόσεων υψηλής τεχνολογίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα παραπάνω έχουν θετική επίδραση όχι μόνο στα υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας που χαρακτηρίζουν τις σύγχρονες Royal Enfield αλλά και στην τιμή τους που τις αναδεικνύει χωρίς δεύτερη σκέψη σε «value for money» μοτοσυκλέτες.

Κερασάκι στην τούρτα για τις μοτοσυκλέτες της ινδικής εταιρείας είναι ο ξεχωριστός χαρακτήρας που έχει καθεμιά από αυτές. Ένας χαρακτήρας που φέρνει όλα τα θετικά στοιχεία των κλασικών μοτοσυκλετών στο σήμερα χωρίς κανένα από τα αρνητικά τους.

Οι Royal Enfield είναι «χρονοκάψουλες» που έχουν ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση, ειδικά στη μερίδα του κοινού που έχει βαρεθεί την υπερβολή και τα γκάτζετ και εκτιμά ολοένα και περισσότερο την απλότητα, την ηρεμία αλλά και την αίσθηση κατά την οδήγηση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όλα τα παραπάνω λειτουργούν καταλυτικά και στη διάθεση του αναβάτη, είτε αυτός κινείται στο κέντρο της πόλης ή το αφήνει πίσω του για έναν προορισμό όσο μακρινός και αν είναι αυτός. Σημασία άλλωστε, εκτός από τον προορισμό, έχει και το ίδιο το ταξίδι που πρέπει από μόνο του να αποτελεί πηγή ευχαρίστησης για τον αναβάτη γεμίζοντάς τον με εικόνες «χρώματα κι' αρώματα».

Ειδικά για τους ταξιδευτές που θέλουν να συνεχίζουν και εκεί που τελειώνει ο δρόμος, είτε αυτός είναι άσφαλτος, είτε χωματόδρομος η Royal Enfield έχει στις τάξεις της την ολοκαίνουργια Himalayan.

Η πρώτη γενιά της Himalayan αποτέλεσε για τη Royal Enfield ένα εμπορικό success story κόντρα σε όλα τα προγνωστικά και αγαπήθηκε και από πιο σκληροπυρηνικούς λάτρεις του ταξιδιού και της περιπέτειας πολύ διαφορετικούς από εκείνους που αρχικά υπολόγιζαν να έχουν ως πελάτες οι άνθρωποι της εταιρείας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρώτη γενιά της Himalayan ξεχώρισε και εκτιμήθηκε για τη ρετρό σχεδίασή αλλά και τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα της με τη Royal Enfield να την έχει σχεδιάσει για να ανταπεξέρχεται στις πλέον αντίξοες συνθήκες της υψηλότερης οροσειράς του κόσμου, από την οποία άλλωστε πήρε και το όνομά της.

Έτσι δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι αναβάτες που αποφάσισαν να βρεθούν στη σέλα της Himalayan και να ξεκινήσουν ακόμη και για τον γύρο του κόσμου χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος για οδήγηση και όρεξη για εξερεύνηση.

Η adventure μοτοσυκλέτα της Royal Enfield εκτιμήθηκε φυσικά από τους ταξιδιώτες και για την μηχανική της απλότητα. Η τελευταία έκανε εύκολη την συντήρηση ή την επισκευή της -σε λογικά πλαίσια το δεύτερο- και σε απομακρυσμένα από τον πολιτισμό σημεία του κόσμου ακόμη και από τον ίδιο τον αναβάτη με τη χρήση ελάχιστων εργαλείων.

Ειδικά οι αναβάτες που ταξιδεύουν συχνά εκτός των συνόρων γνωρίζουν πολύ καλά πόσο σημαντικό είναι να μπορούν να λύσουν «επί τόπου» όποια θέματα προκύψουν με τη μοτοσυκλέτα τους και αυτό η Himalayan το πρόσφερε απλόχερα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακριβώς το ίδιο κάνει και η ολοκαίνουργια και δεύτερη γενιά της Himalayan που σχεδιάστηκε από την αρχή, έγινε παντού καλύτερη αλλά παρέμεινε πιστή στη φιλοσοφία και τον μοναδικό χαρακτήρα της πρώτης γενιάς προσφέροντας στον αναβάτη «μόνο αυτά που χρειάζεται» σε μεγαλύτερες ωστόσο δόσεις.

Το ολοκαίνουργιο και στιβαρό ατσάλινο πλαίσιο προσφέρει ακόμη καλύτερη συγκέντρωση των μαζών και βελτιώνει τον έλεγχο στις μανούβρες με πολύ χαμηλές ταχύτητες κίνησης στην πόλη όσο και σε κακοτράχαλο δρόμο εμπνέοντας έτσι αυτοπεποίθηση στον αναβάτη σε κάθε συνθήκη οδήγησης.

Στον έλεγχο συνεισφέρουν και το νέο ανεστραμμένο πιρούνι όπως και το μονό αμορτισέρ με τις μεγάλες διαδρομές με τη θέση οδήγησης να έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει έλεγχο και άνεση αν οδηγείτε καθιστοί αλλά και όρθιοι. Φυσικά οι ακτινωτοί τροχοί των 21 και 17 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην ασφαλή αντιμετώπιση κακοτράχαλου τερέν ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει δρόμος.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την αντοχή της μοτοσυκλέτας στη σκληρή χρήση φροντίζει η στάνταρ προστατευτική ποδιά, ενώ τα ενσωματωμένα κάγκελα στην περιοχή του λαιμού θα προστατέψουν αποτελεσματικά και το μεγάλο ρεζερβουάρ των 17 λίτρων σε περίπτωση πτώσης.

Η Royal Enfield διαθέτει επίσης ως έξτρα και μια σειρά από επιπλέον προστατευτικά που «θωρακίζουν» τον κινητήρα, το ψυγείο αλλά και το εμπρός φωτιστικό σώμα, ενώ οι ταξιδιώτες θα βρουν στον κατάλογο της εταιρείας και τα απαραίτητα ταξιδιωτικά αξεσουάρ όπως είναι οι μεταλλικές βαλίτσες και οι βάσεις τους.

Καρδιά της μοτοσυκλέτας είναι ο ολοκαίνουργιος μονοκύλινδρος κινητήρας της σειράς Sherpa, ο πρώτος υγρόψυκτος στα 123 και πλέον χρόνια της Royal Enfield. Το μοτέρ των 450 κ.εκ. με τους δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής έχει σχεδόν τη διπλάσια ισχύ έναντι του προηγούμενου με 40 ίππους και 40 Nm στις 8.000 και 5.500 σ.α.λ. αντίστοιχα.

Τεχνολογικό highlight της Himalayan είναι ο στρογγυλός TFT πίνακας πληροφοριών που προσφέρει όλες τις απαραίτητες ενδείξεις στα μάτια του οδηγού, συνδέεται με smartphone (έλεγχος από ειδικά χειριστήρια στο τιμόνι), ενώ μπορεί να προσφέρει και πλοήγηση με την πλήρη απεικόνιση χαρτών.

Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για τα μοντέλα της φίρμας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ