Νέο παγκόσμιο ρεκόρ για την ταχύτερη ηλεκτρική μοτοσικλέτα στον κόσμο (+video)

Voxan Wattman παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας Max Biaggi 2021

Όχι ένα ούτε δύο αλλά 21 νέα παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας έθεσε η αμιγώς ηλεκτρική Voxan Wattman, ξεπερνώντας κατά πολύ τα 400 χλμ./ώρα.

Στα χέρια του «Ρωμαίου Αυτοκράτορα» Max Biaggi η Voxan Wattman έγραψε ξανά ιστορία ως η ταχύτερη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στον κόσμο φτάνοντας έως και τα 456 χλμ./ώρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας έγινε πραγματικότητα στις 22 Νοεμβρίου στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κατά τη διάρκεια ενός πενθήμερου που είδε τον Biaggi και την ηλεκτρική μοτοσικλέτα της Voxan να καταρρίπτουν άλλα 20 παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες.

Σύμφωνα και με τους κανονισμούς της FIA, η ηλεκτρική μοτοσικλέτα και ο Mad Max έφτασαν για την ακρίβεια στα 455,737 χλμ./ώρα στην κατηγορία «partially streamlined electric motorcycle under 300 kg» (μερικώς καλυμμένη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα κάτω από 300 κιλά).

Η εντυπωσιακή τιμή αποτελεί τη μέση ταχύτητα που πέτυχε ο Biaggi με την Wattman διανύοντας απόσταση ενός χιλιομέτρου και προς τις δύο κατευθύνσεις ξεκινώντας το εγχείρημα εν κινήσει. Μάλιστα, όπως αναφέρει η Voxan, η μοτοσυκλέτα τους κατάφερε στιγμιαία να φτάσει έως και τα 470,257 χλμ./ώρα, σύμφωνα και με τα δεδομένα του GPS.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια ημέρα πριν, στις 21 Νοεμβρίου, ο Ιταλός έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ταχύτητας (4 στα GP250 και δύο στα Superbikes), έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ και στην κατηγορία κάτω των 300 κιλών χωρίς φέρινγκ πετυχαίνοντας μέση ωριαία ταχύτητα 369,626 χλμ./ώρα.

H γυμνή Wattman χωρίς το αεροδυναμικό φέρινγκ
H γυμνή Wattman χωρίς το αεροδυναμικό φέρινγκ

«Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο, πετύχαμε να μειώσουμε το βάρος της μοτοσικλέτας βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ισχύ αλλά και τη σταθερότητα της. Μετά από τα ρεκόρ που θέσαμε στην κατηγορία άνω των 300 κιλών το Νοέμβριο του 2020, αυτά τα 21 νέα ρεκόρ είναι μία ακόμη θαυμάσια ανταμοιβή για το Venturi Group, τον Max Biaggi και όλους τους συνεταίρους μας, τη Saft, τη Michelin και τη Mercedes», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ομίλου Venturi, Gildo Pastor.

Δείτε όλα τα ρεκόρ που έκανε ο Biaggi στη σέλα της Wattman σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ