Νέα Ducati Multistrada V2, με αλλαγές ουσίας (+video)

Ducati Multistrada V2 2021 Νέα μοτοσυκλέτα

Ελαφρύτερη από τη μοτοσυκλέτα που αντικαθιστά και με βελτιωμένη εργονομία, η μικρότερη των Multistrada ανοίγει τον φετινό κύκλο παρουσιάσεων για τους Ιταλούς.

Η έλευση της Ducati Multistrada V4 φέρνει αλλαγές και στο μικρότερου κυβισμού μοντέλο της σειράς το οποίο αλλάζει το όνομα του από «950» σε V2 διαχωρίζοντας έτσι τη θέση του από την κορυφαία 4κύλινδρη έκδοση των 1.200 κυβικών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η νέα Multistrada V2, αποτελεί, όπως και η προηγούμενη, την πιο προσιτή και παράλληλα πιο φιλική Multstrada που μπορεί να αγοράσει κανείς, μια μοτοσυκλέτα «πολλών δρόμων», όπως μας λέει και το όνομα της, αλλά και πολλαπλών ρόλων.

Η νέα Multistrada V2 φέρει αλλαγές σε σχέση με τη μοτοσυκλέτα που αντικαθιστά, οι οποίες την κάνουν ελαφρύτερη βελτιώνουν τον κινητήρα και το κιβώτιο της αλλά και την προσφερόμενη εργονομία για τον αναβάτη και τον συνεπιβάτη.

Για τη νέα χρονιά, η χαρακτηριστική σχεδίαση της ανανεωμένης μοτοσυκλέτας δεν φέρει αλλαγές. Ωστόσο, οι γραμμές της Ιταλίδας «παρουσιάζονται» εκ νέου χάρη στα νέα γραφικά.

Ο V2 Testastretta 11° των 937 κ.εκ. με τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο και τους δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής φέρει νέες μπιέλες, ενώ νέος είναι και ο πολύδισκος υδραυλικός συμπλέκτης. Η Ducati αναφέρει επίσης αναβαθμίσεις στο κιβώτιο του μοτέρ των 113 ίππων με στόχο την μεγαλύτερη ακρίβεια στις αλλαγές και την ευκολότερη εύρεση της νεκράς, αλλά και τη βελτίωση της συνεργασίας του με το quickshifter που επιτρέπει αλλαγές σχέσεων προς τα πάνω και προς τα κάτω χωρίς τη χρήση του συμπλέκτη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στον στάνταρ εξοπλισμό της Mulitstrada V2 περιλαμβάνεται όπως και πριν το πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι της KYB με διάμετρο καλαμιών στα 48 χιλιοστά και το αμορτισέρ που προέρχεται από την Sachs το οποίο ρυθμίζεται επίσης ως προς την προφόρτιση του ελατηρίου, την απόσβεση συμπίεσης αλλά και την απόσβεση επαναφοράς του. Οι διαδρομές και στις δύο περιπτώσεις ανέρχονται στα 170 χλστ. Η απόδοση του φτάνει στους

Οι βελτιώσεις στον κινητήρα και το κιβώτιο επέφεραν μείωση του βάρους της τάξης των δύο κιλών με τα περισσότερα να προκύπτουν από το νέο συμπλέκτη αι το κιβώτιο. Ελαφρύτεροι και προερχόμενοι από το Multistrada V4 είναι οι καθρέπτες και οι βάσεις των δίσκων, με το βάρος να μειώνεται περαιτέρω από τις νέες αλουμινένιες ζάντες των 19 και 17 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα, επίσης από την μεγάλη Multistrada V4. Το μικρότερο βάρος των τροχών (μείον 1,7 κιλό συνολικά) έρχεται να προσφέρει και μειωμένη αδράνεια αυξάνοντας έτσι την ταχύτητα και την ευκολία που η ιταλική μοτοσυκλέτα αλλάζει κατεύθυνση. Προαιρετικά διατίθενται, όπως και πριν και ακτινωτοί τροχοί.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ανανεωμένη «μικρή» Multistrada φέρει στον στάνταρ εξοπλισμό της προηγμένο ηλεκτρονικό οπλοστάσιο, το οποίο περιλαμβάνει τελευταίας γενιάς Cornering ABS, σύστημα ελέγχου συγκράτησης σε ανηφόρα Hill Hold Control, ρυθμιζόμενο Traction Control και τέσσερα προγράμματα οδήγησης (Sport, Touring, Urban και Enduro) που αλλάζουν την απόκριση του κινητήρα και των ηλεκτρονικών συστημάτων ανάλογα με την περίσταση.

Η δεύτερη έκδοση V2 S φέρει επιπλέον στον εξοπλισμό της τις ηλεκτρονικά ελεγχόμενες αναρτήσεις Ducati Skyhook, cruise control, full LED φωτιστικά σώματα (με φώτα στροφής που ανάβουν ανάλογα με την κλίση), quickshifter και TFT πίνακα οργάνων 5,5ιντσών που παίρνει τη θέση της LCD οθόνης και προσφέρει και δυνατότητα συνδεσιμότητας, αλλά και φωτιζόμενους διακόπτες.
Η V2 S μπορεί να έρθει απευθείας από το εργοστάσιο με την προαιρετικό πακέτο εξοπλισμού «Travel», στο οποίο περιλαμβάνονται πλαϊνές βαλίτσες, κεντρικό σταντ και θερμαινόμενα γκριπ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την Ducati, η νέα Multistrada V2 θα είναι διαθέσιμη στο ευρωπαϊκό κοινό από τον ερχόμενο Νοέμβριο, ενώ διαθέσιμη θα είναι και έκδοση 47 ίππων για τους κατόχους άδειας οδήγησης κατηγορίας A2.

Ακολουθήστε το carandmotor.gr για να μαθαίνετε όλα τα ΝΕΑ για το αυτοκίνητο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ