Τα κριτήρια για να αγοράσεις ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Volkswagen e-Golf

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εισβάλλουν για τα καλά στην καθημερινότητά μας, πρόκειται όμως για οχήματα διαφορετικής τεχνολογίας, στα οποία δεν ταιριάζουν απαραίτητα, τα κριτήρια που εξέταζε κάποιος προτού προχωρήσει σε μία αγορά. Τι πρέπει λοιπόν να ξέρετε και να υπολογίσετε, πριν αγοράσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Ταιριάζει στις ανάγκες μου;
Αυτό το ερώτημα αφορά κάθε όχημα, ανεξαρτήτου τεχνολογίας. Όμως ειδικά στη συγκεκριμένη εφαρμογή, έχει νόημα να εξετάσετε τι αποστάσεις καλύπτετε στην καθημερινότητά σας. Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι ιδανικά όταν οι καθημερινές σας μετακινήσεις καλύπτονται με την ηλεκτρική αυτονομία, με τη φόρτιση να έρχεται είτε το βράδυ στο σπίτι σας είτε στο χώρο εργασίας σας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Που μπορώ να το φορτίζω;
Τα παραπάνω έχουν νόημα όταν υπάρχει η δυνατότητα φόρτισης. Διαθέτει λοιπόν το σπίτι σας υπόγειο χώρο στάθμευσης ή κλειστό χώρο όπου να μπορεί να τοποθετηθεί ένα wall box και πραγματοποιείται η διαδικασία φόρτισης; Αντίστοιχα, υπάρχει τέτοια δυνατότητα στο χώρο εργασίας σας; Και τέλος, υπάρχουν κοντά σας δημόσια σημεία φόρτισης;

Volkswagen e-Golf

Να αγοράσω μεταχειρισμένο;
Όπως και στα συμβατικά αυτοκίνητα, υπάρχει μία σειρά πραγμάτων που πρέπει να ελέγχουμε με τη βοήθεια ειδικού, προτού προβούμε σε μία αγορά. Πέρα από τα κοινά στοιχεία, ιδιαίτερη έμφαση αγοράζοντας ένα μεταχειρισμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πρέπει να δίνεται στην κατάσταση της μπαταρίας.

Πόσο ετοιμοπόλεμο είναι το αυτοκίνητο;
Εφόσον το ηλεκτρικό όχημα που σκοπεύετε να αγοράσετε έχει λάβει το πράσινο φως σε ότι αφορά στα παραπάνω, προτού προβείτε στην αγορά, επιβεβαιώστε πως στο επίμαχο όχημα έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες αναβαθμίσεις λογισμικού.


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ