Γιατί να επιλέξετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Volvo XC40 Recharge

Η ηλεκτροκίνηση εισβάλλει στην καθημερινότητά μας και αλλάζει τις μετακινήσεις μας – ειδικά εντός αστικού τοπίου. Ωστόσο, πολλοί ακόμα παρουσιάζονται διστακτικοί ως την επιλογή ενός αυτοκινήτου της εν λόγω τεχνολογίας.

Βιωσιμότητα
Σε μία εποχή όπου γίνεται μεγάλη συζήτηση σχετικά με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, η χρήση ενός αυτοκινήτου ηλεκτρικής τεχνολογίας, είναι πιο φιλική στο περιβάλλον έναντι της χρήσης οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης – είτε έχουμε να κάνουμε με βενζινοκινητήρα, είτε με πετρελαιοκινητήρα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσβαση
Τα ηλεκτρικά οχήματα εξασφαλίζουν πρόσβαση σε ζώνες χαμηλών ρύπων, ένα μέτρο που τίθεται σε εφαρμογή σε ολοένα και περισσότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Φορολογικές ελαφρύνσεις
Είναι πολλές οι κινήσεις των κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της Ελληνικής, που καθιστούν τα ηλεκτρικά οχήματα πιο προσιτά, μειώνοντας τη σχετική φορολόγηση.

Η τεχνολογία προχωρά
Στα πρώτα βήματα της ηλεκτροκίνησης, η αυτονομία αποτελούσε τον μεγάλο προβληματισμό για κάθε επίδοξο αγοραστή. Αυτός ο πονοκέφαλος σταθερά απομακρύνεται αφού οι κατασκευαστές βρίσκουν σταδιακά τις απαιτούμενες λύσεις και τα ηλεκτρικά οχήματα αποκτούν όλο και μεγαλύτερη ρεαλιστική αυτονομία.

Διαθεσιμότητα
Κι εδώ το πέρασμα του χρόνου έχει αλλάξει τα δεδομένα. Ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές εντάσσουν αμιγώς ηλεκτρικές επιλογές στη γκάμα τους ενώ στην πλειοψηφία τους διαθέτουν plug-in hybrid μοντέλα.

Συνολικό κόστος
Μπορεί το κόστος απόκτησης να φαντάζει μεγαλύτερο από εκείνο ενός αντίστοιχου οχήματος με κινητήρα εσωτερικής καύσης αλλά λαμβάνοντας υπόψη ολόκληρο τον κύκλο ζωής του αυτοκινήτου, δεν είναι. Συνυπολογίζοντας το χαμηλότερο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, της συντήρησης του οχήματος, της χαμηλότερης φορολογίας κι άλλων ελαφρύνσεων που συνοδεύουν τα ηλεκτρικά οχήματα.


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιδόσεις
Μπορεί πολλοί να υπόσχονται αιώνια πίστη στους κινητήρες εσωτερικής καύσης, όμως όπως σταδιακά όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται, η ηλεκτροκίνηση δεν συνεπάγεται απώλεια της οδηγικής απόλαυσης. Κάθε άλλο, αφού τα ηλεκτρικά χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερα στοιχεία, όπως την εντυπωσιακή επιτάχυνση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ