Πως να εξασφαλίσετε τη μακροζωία της μπαταρίας

Porsche Taycan

Η ηλεκτροκίνηση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας αλλά παρ’ όλα αυτά, για πολλούς αποτελεί ακόμα ένα ταξίδι στο άγνωστο. Ακολουθούν μερικές χρηστικές συμβουλές για να εξασφαλίσετε τη μακροζωία της μπαταρίας του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου.

#1 Είναι σημαντικό αυτή να μην εξαντλείται. Προσπαθήστε να τη φορτίζετε προτού το ενεργειακό της περιεχόμενο πέσει κάτω από το 20%

#2 Aντίστοιχα, είναι προτιμότερο να μη φορτίζετε τη μπαταρία μέχρι το 100%. Υπάρχει εξήγηση για αυτό: από το 80% και πάνω, αυτή φορτίζει με πιο αργό ρυθμό, πράγμα που επηρεάζει αρνητικά τη χημική της ικανότητα. Επιλέξτε λοιπόν συχνότερες φορτίσεις, δίχως να φορτίζετε πλήρως τη μπαταρία.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

#3 Επιλέξτε μέγιστο όριο φόρτισης. Εξασφαλίζοντας τα παραπάνω, μπορείτε να θέσετε όριο φόρτισης στο 80% και έτσι να εξασφαλίσετε την μακροζωία της μπαταρίας σας.

#4 Επιλέξτε το παρκάρισμα είτε σε στεγασμένο χώρο είτε στη σκιά. Οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν αρνητικά την απόδοση της μπαταρίας ενώ παράλληλα, καθιστούν απαραίτητη τη χρήση κλιματιστικού, πράγμα που μειώνει την αυτονομία.

#5 Όπως και στα οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσεις, οι απότομες επιταχύνσεις δεν βοηθούν καθόλου σε ότι αφορά στην κατανάλωση και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες εκπλήξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ