Έρχεται το νέο Volkswagen ID.3 X

VW ID.3 Pro 1

Το πρώτο από τα επερχόμενα ηλεκτρικά SUV της Volkswagen θα είναι το ID.3 X, ένα κλασσικό συμπαγές C-SUV που θα απευθύνεται σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν μέχρι το ID.4.

Η κατηγορία των συμπαγών C-SUV, ηλεκτρικών ή μη, γνωρίζει ιδιαίτερη άνθηση στην Ευρώπη. Κατά συνέπεια, καθώς η VW προετοιμάζει την ανανέωση του T-Roc -και όλων της των SUV- με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, παράλληλα εξελίσσει και την ηλεκτρική του παραλλαγή, το ID.3 X.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτό θα είναι ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα μιας «καταιγίδας» περισσότερων από 10 νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα παρουσιάσει η εταιρεία του Wolfsburg μέχρι το 2026 - όπως επιβεβαίωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Thomas Schafer.

Στόχος του ID.3 X είναι να καλύψει τη ζήτηση κάτω από το μεγαλύτερο και ακριβότερο ηλεκτρικό SUV της Volkswagen, ID.4. Ο σχεδιασμός του πρώτου αναμένεται να είναι αρκετά διαφοροποιημένος, ειδικά στο πίσω μέρος - με πιο κεκλιμένη πίσω κολόνα χωρίς τρίτο παράθυρο και διαφορετικά σχεδιασμένη ουρά.

Η επιτυχία του T-Roc ως μια καλή οικογενειακή λύση στην Ευρώπη είναι αυτή που οδηγεί και τις αποφάσεις για το ID.3 X. Συνεπώς, κατά τα φαινόμενα οι διαστάσεις της ηλεκτρικής του «παραλλαγής» θα είναι παρεμφερείς.

Γνωρίζοντας την επερχόμενη «επίθεση» του -ασιατικού, κυρίως- ανταγωνισμού στην κατηγορία των συμπαγών ηλεκτρικών SUV, η Volkswagen επισπεύδει την εξέλιξη του ID.3 X. Κατά συνέπεια, το αργότερο που θα το δούμε στην αγορά θα είναι το 2025.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για τα υπόλοιπα ηλεκτρικά που πυρετωδώς εξελίσσονται στο Wolfsburg αυτόν τον καιρό, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο -προκάτοχος του Shafer- Herbert Diess πριν από τριάμισι χρόνια είχε κατοχυρώσει νομικά στην Ευρώπη όλες τις ονομασίες για SUVs και crossovers από το ID.1 X μέχρι το ID.6 X.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ