3 νέα μοντέλα από την Tesla το 2023

Tesla Roadster

Έπειτα από πολύχρονες καθυστερήσεις, η Tesla αναμένεται να διευρύνει τη γκάμα της τη χρονιά που μας έρχεται με τρεις νέες προτάσεις σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες.

Τέσσερα είναι τα μοντέλα που απαρτίζουν αυτή τη στιγμή τη γκάμα της Tesla με τα σεντάν Model S και 3 να αποτελούν τις σεντάν προτάσεις των Αμερικανών και τα Y και X να απευθύνονται στο κοινό που ψάχνει ένα αμιγώς ηλεκτρικό crossover.

Όπως δείχνουν όλα το 2023 αναμένεται να αποτελέσει μια χρονιά σταθμό για την Tesla, η οποία, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα δει τη γκάμα της σχεδόν να διπλασιάζεται, τρία χρόνια μετά από την τελευταία παρουσίαση νέου μοντέλου από τους Αμερικανούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το μοντέλο που περιμένει να δει όλος ο κόσμος, τουλάχιστον από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, είναι το Cybertruck. Το ηλεκτρικό pick up της Tesla με το αμφιλεγόμενο σχήμα, το οποίο έχει καθυστερήσει να μπει στην παραγωγή αρκετούς μήνες τώρα αναμένεται να κάνει εκ νέου εμφάνιση ως μοντέλο παραγωγής το 2023. Πολύ ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν η σχεδίασή του Cybertruck παραμείνει ως είχε ή αν η Tesla θα προχωρήσει σε αλλαγές. Οργανισμοί ασφάλειας έχουν εκφράσει στο παρελθόν ανησυχίες για το αν το pick up της αμερικάνικης εταιρείας μπορεί λόγω σχήματος αλλά και τρόπου κατασκευής, να αξιολογηθεί επιτυχημένα στις δοκιμές που πραγματοποιούν, ειδικά εκείνες που αφορούν τους ευάλωτους χρήστες του δρόμου και η «διαγωγή» που θα επιδείξει σε αυτόν το τομέα μπορεί τελικά να μην του επιτρέψει να έρθει στην Ευρώπη.

Από την άλλη ένα μοντέλο που σίγουρα θα κάνει την εμφάνισή του επί ευρωπαϊκού εδάφους είναι η ολοκαίνουργια γενιά του Tesla Roadster. Το νέο Roadster που παρουσιάστηκε επίσημα από την Tesla πριν από πέντε σχεδόν χρόνια αναμένεται να προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις και ισχύ κοντά στους 2.000 ίππους.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Tesla κάνει λόγο για 0-100 χλμ./ώρα ίσως και κάτω από δύο δευτερόλεπτα (δίνει 0-97 χλμ./ώρα σε 1,9 δεύτερα) και τελική άνω των 400 χλμ./ώρα. Οι Αμερικανοί αναφέρουν επίσης ότι η αυτονομία του θα φτάνει σχεδόν στα 1.000 χιλιόμετρα, κάτι που σημαίνει ότι η μπαταρία του θα ξεπερνά λογικά τα 150 kWh και θα βρίσκεται πιο κοντά στα 200 kWh. Να σημειωθεί ότι η νέα γενιά Roadster παίρνει το ίδιο όνομα με το πρώτο μοντέλο παραγωγής της Tesla.

Το τρίτο μοντέλο που αναμένεται να δούμε από την αμερικάνικη εταιρεία τη νέα χρονιά που μας έρχεται δεν είναι αυτοκίνητο αλλά το πρώτο φορτηγό στην ιστορία της. Το Semi θα είναι πρώτη απόπειρα των Αμερικανών στα βαρέα οχήματα μεταφορών με το φορτηγό να κινείται αποκλειστικά από ηλεκτρική ενέργεια και να έχει εκτιμώμενη αυτονομία περί τα 800 χιλιόμετρα. Το ηλεκτρικό φορτηγό της Tesla θα φέρει παράλληλα στο τραπέζι και πολύ μικρούς χρόνους φόρτισης για την μεγάλη συστοιχία μπαταριών του αφού γίνεται λόγος για δυνατότητα φόρτισης έως και το 70% μέσα σε μόλις 30 λεπτά της ώρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παραγωγή του Tesla Semi, που παρουσιάστηκε επίσης το 2017, είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει αρχικά το 2019. Από τότε η αμερικάνικη εταιρεία έχει αναβάλει τα σχέδιά της δύο φορές, δίνοντας (προς το παρόν) το 2023 ως το έτος που θα ξεκινήσει η κατασκευή του ηλεκτρικού φορτηγού της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ