Στην Ελλάδα το νέο ηλεκτρικό Volvo XC40 (+τιμές)

Volvo XC40 Recharge Pure Electric

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV στην ιστορία της Volvo, το XC40 Recharge Pure Electric, ξεκινά τη διάθεσή του και στην ελληνική αγορά. Δείτε τα χαρακτηριστικά του, αλλά και τις τιμές.

Το XC40 Recharge είναι ένα από τα πιο σημαντικά ηλεκτρικά μοντέλα στη γκάμα της Volvo, το οποίο μαζί με το αναμενόμενο Volvo C40, θα συνθέσει ένα πολύ δυνατό ηλεκτρικό «δίδυμο» στη γκάμα της σουηδικής μάρκας.

Το αυτοκίνητο βασίζεται πάνω στο γνωστό μας XC40, διαθέτοντας μόνο κάποιες απαιτούμενες μικροδιαφορές στο αμάξωμά του (π.χ. «κλειστή» εμπρόσθια γρίλια), ενώ παράλληλα «χτίζεται» πάνω στην ίδια πλατφόρμα CMA της Volvo, η οποία έχει φτιαχτεί με τέτοιον τρόπο ώστε να δέχεται και όλα τα απαραίτητα τμήματα που απαιτεί ένα ηλεκτρικό όχημα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Volvo XC40 Recharge

Για την κίνησή του χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν τοποθετημένο στον εμπρός και έναν στον πίσω άξονα του αυτοκινήτου, οι οποίοι προσφέρουν συνδυαστική ισχύ 408 ίππων και ροπή 660 Nm. H απαιτούμενη ενέργεια αντλείται από τη μπαταρία χωρητικότητας 75 kWh, η οποία προσφέρει μέση αυτονομία σε πόλη και εθνική 400-418 χιλιομέτρων.

Πολύ εντυπωσιακό είναι το νούμερο 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά όπως σε όλα τα μοντέλα της Volvo στα 180 χλμ./ώρα.

Volvo XC40 Recharge
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φυσικά, η Volvo προσφέρει στο XC40 Recharge Pure Electric μια σειρά από συστήματα ασφαλείας που τονίζουν την επίδοσή του σε αυτόν τον τομέα, όπως για παράδειγμα το σύστημα επιτήρησης τυφλών σημείων (BLIS), το σύστημα υποβοήθησης παραμονής στη λωρίδα κυκλοφορίας, το Safety Assistance που περιλαμβάνει και αυτόματο φρενάρισμα, το Cross Traffic Alert και άλλα.

Σημαντικό στοιχείο του αυτοκινήτου αποτελεί και το γεγονός ότι παρά την ύπαρξη των μπαταριών το πορτ-μπαγκάζ διατηρείται στα αρκετά καλά 414 λίτρα χωρητικότητας, ενώ επιπλέον ένας χώρος αποθήκευσης 31 λίτρων βρίσκεται κάτω από το μπροστινό καπό του αυτοκινήτου.

Volvo XC40 Recharge

Τιμολογιακά το κόστος του νέου Volvo XC40 Recharge Pure Electric είναι 52.020 ευρώ για την έκδοση εξοπλισμού Standard, μαζί με το όφελος της κρατικής επιδότησης (6.000 ευρώ). Το κόστος της ανώτερης έκδοσης Upgrade μαζί πάντα με την επιδότηση, είναι 55.988 ευρώ. Σημειώστε ότι στις τιμές αυτές περιλαμβάνεται και η 5ετής εγγύηση της Volvo, όπως και 3 χρόνια service.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Διαβάστε επίσης

Όλες οι προσφορές για καινούργιο αυτοκίνητο στην ελληνική αγορά

Ποιο είναι το φθηνότερο μικρό diesel της αγοράς;

Ποια είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα για τα παιδιά;

Τα καλύτερα μικρά μοντέλα της ελληνικής αγοράς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ