Ποια είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα για τα παιδιά;

Ασφάλεια παιδιά

Η ασφάλεια των παιδιών που επιβαίνουν σε ένα αυτοκίνητο, είναι ένας ιδιαίτερα ευαίσθητος και πολύ σημαντικός τομέας προστασίας. Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα αυτοκίνητα σε αυτή την κατηγορία.

Παράλληλα σχεδόν με την εξέλιξη που συνεχώς συντελείται στην ασφάλεια που προσφέρουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα για τους ενήλικες επιβάτες τους, προχωρά προς τα μπροστά και η ασφάλεια που προσφέρουν για τα παιδιά που επιβαίνουν εντός της καμπίνας τους.

Ειδικά μάλιστα σε αυτόν τον τομέα ασφαλείας, δεν έχουν να κάνουν μόνο στην τελική αξιολόγηση της προστασίας που προσφέρεται τα δομικά στοιχεία του αυτοκινήτου ή ο εξοπλισμός παθητικής του ασφάλειας, αλλά και επιπλέον στοιχεία όπως το πόσο σωστά δένεται το παιδικό κάθισμα πάνω στο πίσω κάθισμα, το πόσο εύκολα κουμπώνει πάνω στη βάση Isofix ή ακόμη και πόσο κατανοητές είναι οι οδηγίες τοποθέτησής του που μπορεί να βρει ο οδηγός στο βιβλιαράκι του αυτοκινήτου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που υπάρχουν

Όλα τα παραπάνω λαμβάνονται υπόψιν και δοκιμάζονται διεξοδικά από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP, στις αυστηροποιημένες δοκιμές ασφαλείας που διεξάγει σε τακτά διαστήματα για τα περισσότερα νέα μοντέλα της αγοράς.

Ειδικά στον τομέα της ασφάλειας των παιδιών, ο οργανισμός δοκιμάζει την προστασία που προσφέρει το κάθε αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των crash tests του (εμπρόσθια και πλευρικά), την ευκολία και πρακτικότητα πρόσδεσης του παιδικού καθίσματος αλλά και την αποτελεσματικότητα της βάσης πρόσδεσής του, ώστε τελικά να καταλήξει σε μια αξιολόγηση επί τοις εκατό.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε ανά κατηγορία ποια αυτοκίνητα έχουν πετύχει το υψηλότερο σκορ στην προστασία που προσφέρουν για τα παιδιά. Η αξιολόγηση χωρίζεται στα τεστ πριν από το 2020 και στα τεστ μετά το 2020, αφού θυμίζουμε ότι εδώ και σχεδόν 1 1/2 χρόνο ο οργανισμός έχει κάνει πιο αυστηρή όλη τη διαδικασία αξιολόγησης.

Μικρά αυτοκίνητα

Πιο ασφαλές με βάση τα νέα στάνταρ: Honda Jazz (83%)

Honda Jazz
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιο ασφαλές με βάση τα προ 2020 στάνταρ: Renault Clio (89%, 2019)

Μικρομεσαία

Πιο ασφαλές με βάση τα νέα στάνταρ: SEAT Leon (88%)

SEAT Leon

Πιο ασφαλές με βάση τα προ 2020 στάνταρ: Mercedes A-Class: (91%, 2018) και Mercedes CLA: (91%, 2019)

Μικρά SUV

Πιο ασφαλές με βάση τα νέα στάνταρ: -

Πιο ασφαλές με βάση τα προ 2020 στάνταρ: DS 3 Crossback: (86%, 2019), Volkswagen T-Cross: (86%, 2019)

DS 3 Crossback
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μικρομεσαία SUV

Πιο ασφαλές με βάση τα νέα στάνταρ: CUPRA Formentor (88%)

CUPRA Formentor

Πιο ασφαλές με βάση τα προ 2020 στάνταρ: Subaru XV (89%, 2017)

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Πιο ασφαλές με βάση τα νέα στάνταρ: Volkswagen ID.3 (89%), Volkswagen ID.4 (89%), Polestar 2 (89%), Skoda Enyaq iV (89%)

Volkswagen ID.3

Πιο ασφαλές με βάση τα προ 2020 στάνταρ: Mercedes EQC (90%, 2019)

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις υπόλοιπες κατηγορίες αυτοκινήτων, έχουν ξεχωρίσει η επίδοση του Subaru Forester στα μεσαία SUV (91%) στις δοκιμές του 2019, της Mercedes GLE στα μεγάλα SUV (90%) επίσης την ίδια χρονιά, της Mercedes B-Class στα μικρομεσαία MPV πάλι με 90% το 2019, αλλά και του μεσαίου Mazda 6 με 91% το 2018.

Διαβάστε επίσης

Toyota Yaris Cross: Άνοιξαν οι online παραγγελίες

Δείτε εδώ το carandmotor.gr, το πρώτο premium site αυτοκινήτου στην Ελλάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ