Τα καλύτερα μικρά μοντέλα της ελληνικής αγοράς

Peugeot e-208

Το carandmotor.gr σας παρουσιάζει τα καλύτερα μικρά μοντέλα της ελληνικής αγοράς, όπως αυτά προκύπτουν με βάση τη διαδικασία αξιολόγησης της συντακτικής μας ομάδας. Δείτε ποια είναι αυτά. 

Η μικρή κατηγορία αυτοκινήτων, γνωστή και ως B-Segment, καταλαμβάνει τα τελευταία χρόνια την πρώτη θέση στις πωλήσεις, ενισχύοντας χρόνο με το χρόνο τα μερίδιά της. Βέβαια αυτή η συνεχώς αυξανόμενη δημοφιλία των compact μικρών μοντέλων οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και στην εξέλιξή τους τα τελευταία χρόνια. 

Σε αντίθεση με το παρελθόν, τα μικρά μοντέλα έχουν μεγαλώσει σε διαστάσεις (σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν τα επίπεδα ενός μικρομεσαίου), προσφέρουν πολύ καλούς χώρους, εξοπλίζονται με σύγχρονα και αποδοτικά μηχανικά σύνολα και διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους όλες τις τελευταίες τεχνολογίες των κατασκευαστών σε επίπεδο άνεσης και ασφάλειας. Με βάση τα παραπάνω, ένα μικρό μοντέλο, σήμερα, μπορεί άνετα να καλύψει τις ανάγκες μιας μικρής οικογένειας χωρίς να υστερεί κάπου συγκριτικά με ένα μεγαλύτερο μικρομεσαίο. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρακάτω, θα έχετε την ευκαιρία να διαβάστε για 5 μικρά μοντέλα της ελληνικής αγοράς, τα οποία βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων και με βάση τα κριτήρια μας, αποτελούν τις καλύτερες επιλογές αυτή τη στιγμή στην κατηγορία τους. Μεταξύ των κριτηρίων που έχουμε λάβει υπόψη μας συγκαταλέγονται στοιχεία όπως η εμφάνιση, η οδική συμπεριφορά, η απόδοση και η οικονομία και φυσικά, το τεχνολογικό υπόβαθρο κάθε μοντέλου. Ας δούμε ποια είναι αυτά. 

Peugeot 208

H τελευταία γενιά του Peugeot 208 αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις στη μικρή κατηγορία (στοιχείο που αποτυπώνεται και στις πωλήσεις όπου για το μήνα Μάιο το μοντέλο ήταν πρώτο συνολικά σε όλες τις κατηγορίες).

Peugeot 208

Εκτός της ξεχωριστής εμφάνισης, το γαλλικό μοντέλο περιλαμβάνει μια σειρά από καινοτομίες όπως τον πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων της Peugeot, i-Cockpit και όλα τα συστήματα ενεργητικής ασφαλείας που συναντούμε στα μεγαλύτερα αυτοκίνητα της φίρμας. Στα βασικά πλεονεκτήματα του 208 συγκαταλέγεται και η πλήρης γκάμα μηχανικών συνόλων και έτσι ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να το αποκτήσει σε βενζίνη, ντίζελ ή αμιγώς ηλεκτρικό (136 ίπποι και αυτονομία 340 χιλιομέτρων). Οι τιμές του Peugeot 208 ξεκινούν τα 13.500 ευρώ (δείτε εδώ όλα τα δυνατά σημεία του γαλλικού μοντέλου). 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Toyota Yaris 

toyota yaris

Η νέα γενιά του Toyota Yaris ήρθε στην ελληνική αγορά πριν περίπου ένα χρόνο. Πλήρως ανανεωμένο σε όλους τους τομείς, το ιαπωνικό μικρό φέρει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Toyota με την οποία το μοντέλο απέκτησε μια πιο δυναμική και νεανική εμφάνιση. Για την κίνησή του φροντίζουν τρία μηχανικά σύνολα βενζίνης. Στη βάση συναντούμε έναν 1.000άρη τρικύλινδρο με 72 ίππους και στην ισχυρότερη έκδοση έναν επίσης τρικύλινδρο 1,5 λίτρων με 125 άλογα. Φυσικά, και από αυτή τη γενιά Yaris δε «λείπει» ο υβριδικός χαρακτήρας της Toyota, που για την περίσταση εκπροσωπείται από ένα νέο μοτέρ 1.500 κυβικών εκατοστών με 116 άλογα. Οι τιμές του Toyota Yaris ξεκινούν από τα 13.770 ευρώ (δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις του Toyota Yaris). 

Citroen C3

citroen c3
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το προσφάτως ανανεωμένο Citroen C3 είναι διαθέσιμο με 2 μηχανικά σύνολα βενζίνης στα 1,2 λίτρα, με 83 και 110 ίππους και ένα μοτέρ πετρελαίου 1.500 κυβικών εκατοστών στα 100 άλογα. Με 97 εξωτερικούς συνδυασμούς εξατομίκευσης και τη δυνατότητα τοποθέτησης air bumps, το C3 δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική, στους πλούσιους χώρους και φυσικά στην άνεση που προσφέρει στους επιβάτες. Παράλληλα, από τη βασική του έκδοση περιλαμβάνει πλούσιο εξοπλισμό στους τομείς της συνδεσιμότητας και της παθητικής ασφάλειας. To κόστος απόκτησης του Citroen C3 εκκινεί από τα 12.900 ευρώ (δείτε εδώ ποιο είναι το φθηνότερο μικρό ντίζελ της ελληνικής αγοράς).

Opel Corsa 

Opel Corsa

To Corsa είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς. Η νέα γενιά του μοντέλου, κάτω από την ομπρέλα του PSA Group, ανέβασε περαιτέρω τον πήχη σε ποιότητα, οδική συμπεριφορά και εμφάνιση. Όπως και το Peugeot 208, έτσι και το Corsa δίνει με την γκάμα του τρεις επιλογές: βενζίνη, πετρέλαιο και αμιγώς ηλεκτρικό με 136 ίππους και αυτονομία στα 340 χιλιόμετρα. Η βασική έκδοση αφορά ένα μοτέρ βενζίνης 1,2 λίτρων στα 75 άλογα, το οποίο με τη βοήθεια υπερτροφοδότησης μπορεί να φτάσει τους 100 και 130 ίππους για την πιο σπορτίφ Version, την GS Line. H αρχική τιμή του Opel Corsa βρίσκεται στα 14.400 ευρώ (δείτε εδώ ποιες εκδόσεις του Opel Corsa δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Renault Clio

Renault clio

Στα ισχυρά ατού της νέας γενιάς του Clio παραμένει η οδική συμπεριφορά και η ποιότητα κατασκευής. Ενισχύοντας την παρουσία τους στη μικρή κατηγορία, οι Γάλλοι πρόσθεσαν στην γκάμα του μοντέλου τους μια έκδοση με εργοστασιακό σύστημα υγραερίου απόδοσης 100 ίππων (βάση αποτελεί ο 1,0 ΤCe) και μια υβριδική version με 140 άλογα στα 1.600 κυβικά εκατοστά. Και στις δύο περιπτώσεις, το Clio επωφελείται λόγω της χαμηλής μέσης κατανάλωσης και των περιορισμένων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Τέλος, οι επιλογές του Clio περιλαμβάνουν δύο ακόμη εκδόσεις με 66 και 90 ίππους στα 1.000 κυβικά. Oι τιμές του Renault Clio ξεκινούν από τα 13.790 ευρώ (δείτε εδώ τη δοκιμή του Renault Clio LPG). 

Διαβάστε επίσης

Τα αυτοκίνητα που παρκάρουν δωρεάν

Δείτε εδώ το carandmotor.gr, το πρώτο premium site αυτοκινήτου στην Ελλάδα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα 5 φθηνότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ