Πάνω από 600 ίπποι για το Audi RS Q6 E-tron

Audi Q6 e-tron 1

Το νέο ηλεκτρικό SUV Audi Q6 E-tron αποκτά τη δύναμη της Porsche Macan EV, στην κορυφαία του έκδοση RS που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2025.

Η κορυφαία έκδοση του μοντέλου του Ingolstadt αυτή τη στιγμή είναι το SQ6, αλλά η έκδοση RS θα έχει πολύ πιο δυναμική και διαφοροποιημένη εμφάνιση, όπως αποκάλυψε μια πηγή εντός του εργοστασίου στο αγγλικό περιοδικό Autocar.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, το Audi RS Q6 E-tron θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα Premium Platform Electric (PPE) και τα ηλεκτρικά μέρη του με την καινούρια Porsche Macan EV. Η συνδυασμός των μοτέρ θα είναι ο ίδιος με της ηλεκτρικής Macan Turbo, που αποδίδει 621 ίππους και βοηθά την Porsche να σημειώσει επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα.

Αυτό σημαίνει ότι το νέο RS Q6 E-tron θα αποδίδει 138 ίππους παραπάνω από την τωρινή του πιο σπορτίφ έκδοση, το SQ6. Και θα το δείχνει προς τα έξω με αισθητικές προσθήκες σαν αυτές που διαφοροποιούν σήμερα τα μοντέλα RS, όπως το RS6 και το E-tron GT - προσθήκες όπως τα πιο ογκώδη φτερά που θα φιλοξενούν μεγαλύτερους τροχούς, και οι σπορτίφ λεπτομέρειες στο εσωτερικό.

Τα Audi RS Q6 E-tron και η Porsche Macan EV, παρότι μηχανικά συγγενή, θα καταλαμαβάνουν διαφορετικό χώρο στην αγορά. Παρότι η τιμή του πρώτου θα είναι αναμφίβολα εξαψήφια, θα διαφοροποιείται από τη Macan με επιλογές όπως τη μεγαλύτερη έμφαση που θα δίνει στην άνεση παρά στον απόλυτο δυναμισμό της ανάρτησης.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν τους RS Q6 E-tron, η Audi προετοιμάζει και την έκδοση Sportback του Q6 E-tron - την Coupe-SUV εκδοχή του, με πιο κεκλιμένη τρίτη κολώνα και πιο δυναμική σιλουέτα της οροφής. Στο εμπρός μέρος θα είναι πανομοιότυπο, όπως και το εσωτερικό με την οθόνη 12,6 ιντσών του πίνακα οργάνων και 10,9'' του συστήματος πολυμέσων - συν την ακριβώς ίδια προαιρετική για τον συνοδηγό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Q6 E-Tron Sportback θα προσφέρεται με την ίδια ακριβώς επιλογή ενός ή δύο ηλεκτροκινητήρων, των δικίνητων ή τετρακίνητων εκδόσεων αντίστοιχα, με τη μπαταρία των 100kWh.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ