Αποστολή στην Αυστρία: Πρώτη επαφή με το νέο ηλεκτρικό Audi Q6 e-tron

Audi Q6 e-tron 1

Βασισμένο πάνω στη νέα πλατφόρμα της Audi, την PPE, και σε συνδυασμό με μια πλούσια παλέτα τεχνολογιών, το Q6 e-tron διευρύνει τη γκάμα των ηλεκτρικών SUV της γερμανικής μάρκας.

Με μήκος 4.771 χλστ. και πλάτος 1.993 χλστ., το Q6 e-tron έρχεται να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στα Q4 e-tron και Q8 e-tron, όντας το δεύτερο μοντέλο της Audi μετά το Α6 e-tron που βασίζεται στην τεχνολογικά προηγμένη πλατφόρμα ΡΡΕ (σε αυτή βασίζεται και η ηλεκτρική Porsche Macan). Η γερμανική φίρμα, εκτός της αιχμηρής σχεδίασης, φρόντισε να προικίσει το νέο της μοντέλο με ένα premium πακέτο προηγμένων τεχνολογιών που θα δούμε μελλοντικά σε όλα τα ηλεκτρικά Audi. Τα στοιχεία αυτά σχετίζονται με την αυτονομία – ταχύτητα φόρτισης, αλλά και με τις ψηφιακές εφαρμογές που θα συναντήσει κάποιος στο εσωτερικό του. Ας δούμε τα βασικά στοιχεία του νέου γερμανικού μοντέλου που είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά σε μια πρώτη στατική παρουσίαση στη Βιέννη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
audi q6 e-tron

Σχεδιαστικά, η κλειστή μάσκα Singleframe σε ασημί ή γυαλιστερό μαύρο σε συνδυασμό με τα high-tech φώτα δημιουργούν μία πληθωρική εμφάνιση, με το πίσω μέρος να συμπληρώνει τη σύγχρονη αισθητική λόγω των νέων ψηφιακών φώτων OLED δεύτερης γενιάς. Εδώ, τα έξι πάνελ OLED με συνολικά 360 ανεξάρτητα τμήματα χτίζουν μια νέα εικόνα κάθε δέκα χιλιοστά του δευτερολέπτου χρησιμοποιώντας έναν ειδικά αναπτυγμένο αλγόριθμο. Ταυτόχρονα στο εμπρός μέρος, η ενεργή ψηφιακή υπογραφή φωτός δημιουργείται από την αλληλεπίδραση του αλγορίθμου με δώδεκα τμήματα που χαμηλώνουν και ανεβοκατεβαίνουν. Με συνολικά έως και οκτώ ψηφιακές υπογραφές οι ιδιοκτήτες μπορούν να εξατομικεύσουν το Q6 e -tron.

Το εσωτερικό του νέου Audi Q6 e-tron έρχεται από το μέλλον

Το εσωτερικό του Audi Q6 e-tron προσανατολίζεται περισσότερο από ποτέ στις ανάγκες του χρήστη. Η πανοραμική οθόνη Audi MMI και η οθόνη επιβατών MMI σχηματίζουν μια οπτικά ξεκάθαρη ψηφιακή εικόνα, ενώ το άνετο σαλόνι ξεχωρίζει για την luxury ποιότητα και την εκτεταμένη χρήση ανακυκλωμένων υλικών. Το πορτμπαγκάζ διαθέτει 526 λίτρα αποθηκευτικού χώρου ή 1.529 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Επιπλέον 64 λίτρα αποθηκευτικού χώρου είναι διαθέσιμα στο frunk (εμπρός πορτμπαγκάζ) κάτω από το εμπρός καπό.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
audi q6 e-tron

Η νέα ηλεκτρονική αρχιτεκτονική E3 1.2 (η ονομασία E3 σημαίνει End-to-End Electronic Architecture), βασίζεται σε μια νέα ψηφιακή πλατφόρμα με πέντε υπολογιστές υψηλής απόδοσης, οι οποίοι ελέγχουν όλες τις λειτουργίες του οχήματος, από τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας μέχρι την ημιαυτόνομη οδήγηση σε μεταγενέστερα στάδια εξέλιξης. Η αρχιτεκτονική E3 1.2 κάνει το ντεμπούτο της στο Audi Q6 e-tron και έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα της εταιρείας.

Audi Q6 1
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Audi Q6 e-tron διαθέτει ένα πλήρως συνδεδεμένο και ψηφιακό εσωτερικό. Η λεπτή, ελεύθερα τοποθετημένη πανοραμική οθόνη Audi MMI έχει καμπυλωτή σχεδίαση με τεχνολογία OLED και αποτελείται από το Audi virtual cockpit των 11,9 ιντσών και την οθόνη αφής MMI των 14,5 ιντσών. Ειδικά για τους εμπρός επιβάτες, η Audi συμπληρώνει τις ψηφιακές παροχές με την οθόνη MMI των 10,9 ιντσών για τον συνοδηγό. Το ψηφιακό περιβάλλον του νέου Audi Q6 e-tron περιλαμβάνει ένα νέας τεχνολογίας Head-Up Display επαυξημένης πραγματικότητας που αντιστοιχεί σε οπτικό πεδίο με διαγώνιο περίπου 88 ιντσών. Υπάρχει επίσης ο φωνητικός «βοηθός» της Audi, το Audi Assistant, το οποίο διαθέτει τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης και έχει την ικανότητα να εκπαιδεύεται στην συμπεριφορά και τις ανάγκες του χρήστη.

audi q6 e-tron

Το νέο σύστημα infotainment χρησιμοποιεί για πρώτη φορά το Android Automotive OS, με πάνω από 40 διαθέσιμες εφαρμογές. Σημειώστε, επίσης, πως ο οδηγός έχει στη διάθεσή του video games κατά τη διάρκεια της φόρτισης, αλλά και τη δυνατότητα να κάνει updates μέσω του δικτύου wi-fi. Ο στάνταρ εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας του νέου Q6 e-tron περιλαμβάνει έναν ατελείωτο κατάλογο συστημάτων, όπως θα περίμενε κάποιος από ένα αυτοκίνητο της μεσαίας premium ηλεκτρικής κατηγορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Audi Q6 1

Επιπλέον, το εσωτερικό του νέου μεσαίου ηλεκτρικού SUV της Audi προσφέρει πολύ καλούς χώρους για τους επιβάτες, με την ποιότητα κατασκευής να βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τα πρότυπα που έχει θέσει στην ιστορία της η γερμανική φίρμα. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι από το πάνω ράφι της γερμανικής εταιρείας, οικολογικού χαρακτήρα και έχουν μονταριστεί με ευλάβεια, χαρίζοντας πολύ στιβαρή και ακριβή αίσθηση στον οδηγό και τους επιβάτες.

audi q6 e-tron
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με απόδοση έως 517 άλογα και αυτονομία 625 χιλιομέτρων

Η νέας τεχνολογίας μπαταρία ιόντων λιθίου που εφοδιάζει το νέο Audi Q6 e-tron αποτελείται από δώδεκα modules και 180 πρισματικές κυψέλες με συνολική μικτή χωρητικότητα 100 kWh (94,9 kWh ωφέλιμη), κάτι που μεταφράζεται σε αυτονομία που αγγίζει τα 625 χιλιόμετρα σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα. Σε πρώτη φάση είναι διαθέσιμες δύο εκδόσεις με τετρακίνηση, ενώ θα ακολουθήσουν - ανάλογα με την αγορά - νέα μοντέλα με κίνηση στους πίσω τροχούς, σχεδιασμένα για ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία. Το Audi Q6 e-tron έχει συνδυαστική απόδοση 387 ίππων, με την επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 5,9 δευτερόλεπτα (τελική ταχύτητα 210 χλμ./ώρα).

audi q6 e-tron

Το SQ6 e-tron που τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας προσφέρει συνδυαστική απόδοση 518 ίππων και ολοκληρώνει το 0-100 σε 4,3 δευτερόλεπτα (τελική ταχύτητα 230 χλμ./ώρα). Σημειώστε, επίσης, πως χάρη στην τεχνολογία 800 volt και τη μέγιστη ικανότητα φόρτισης των 270 kW στο βασικό εξοπλισμό, το Audi Q6 e-tron μπορεί να αποκτήσει επιπλέον αυτονομία 255 χιλιομέτρων σε μόλις δέκα λεπτά σε έναν ταχυφορτιστή DC. Οι τεχνικοί του Ίνγκολσταντ υπόσχονται επιπλέον, δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης μέσω του νέου συστήματος και της ρύθμισης της ανάρτησης, ενώ υπάρχουν πιο φαρδιά πίσω ελαστικά για να μπορούν να διαχειρίζονται την αυξημένη ροπή που φτάνει στον πίσω άξονα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

To εμπορικό λανσάρισμα του νέου Audi Q6 e-tron στη χώρα μας θα ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι, με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί στα 83.980 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Q6 e-tron
Κινητήρας
: ηλεκτρικός, 387 ίπποι, 855 Nm
Μετάδοση: αυτόματο κιβώτιο 1 σχέσης, στους 4 τροχούς
Επιδόσεις: 5,9 δλ. 0-100 χλμ./ώρα, 210 χλμ./ώρα τελική ταχύτητα
Κατανάλωση: 19,6 kWh/100 χλμ.
Αυτονομία (WLTP): έως 625 χλμ.
Χωρητικότητα μπαταρίας: 100 kWh (94,9 kWh ωφέλιμη)
Διαστάσεις (Μήκος/Πλάτος/Ύψος): 4.771/1.993/1.648 χλστ., 2.899 χλστ. μεταξόνιο
Βάρος: 2.325 κιλά
Χώρος αποσκευών: 526 λτ.
Τιμή: Από 83.980 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ