Οριστικό: Το Opel Manta ξαναγεννιέται ως ηλεκτρικό και SUV

Opel Experimental

Το θρυλικό sports-coupe του παρελθόντος της Opel ετοιμάζεται για τη μεγάλη του επιστροφή, αλλά με πολύ διαφορετική εμφάνιση και σύστημα κίνησης σε σχέση με τον πρόγονό του.

Μετά από πολλούς μήνες φημολογίας, η εταιρεία του Russelsheim επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια της ημερίδας Stellantis EV Day πως το νέο Opel Manta-e θα είναι διαθέσιμο από το μέσον αυτής της δεκαετίας.

Opel Experimental
Opel Experimental
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θα έχει, όμως, καμία σχέση με το σπορ αυτοκίνητο που ήταν στο παρελθόν, ούτε καν με το περσινό εντυπωσιακό πρωτότυπο GSe ElektroMOD, αλλά θα είναι ένα αυτοκίνητο αυτού του καιρού: ένα ηλεκτρικό SUV.

Το νέο Manta-e θα αντλεί ορισμένες από τις σχεδιαστικές κατευθύνσεις που άνοιξε η γερμανική εταιρεία με το πρωτότυπο Opel Experimental που παρουσίασε στην έκθεση ΙΑΑ 2023 του Μονάχου στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού θα είναι η κλασσική μάσκα Opel Vizor, στην οποία πλέον θα συγχωνεύονται και τα εμπρός φωτιστικά σώματα, αλλά και η γραμμή των ώμων σε σχετικά μεγάλο ύψος. Επίσης, αναμένεται το αμάξωμά του να έχει διχρωμία, όπως συμβαίνει με το Grandland Hybrid.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Opel Uwe Hochgeschurtz το νέο Manta θα προσφέρει πολύ γενναιόδωρους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές, όμως προς το παρόν δεν γνωρίζουμε ούτε τις διαστάσεις του, ούτε και σε ποια κατηγορία θα ανήκει.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ανεπίσημα ψηφιακά σχέδια της ενδεχόμενης εμφάνισης του νέου Opel Manta-e
Ανεπίσημα ψηφιακά σχέδια της ενδεχόμενης εμφάνισης του νέου Opel Manta-e

Πάντως, είναι δεδομένο ότι θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA του ομίλου Stellantis, η οποία θα του προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 500 έως 800 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με αρχικές εκτιμήσεις του γερμανικού Τύπου, το μέγεθος του Manta-e θα είναι τέτοιο που θα το φέρει αντιμέτωπο με αυτοκίνητα όπως το Audi Q4 sportback e-tron, η Ford Mustang Mach-E, το Kia EV6 ή το Volkswagen ID.4.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο Manta θα είναι άλλο ένα -σημαντικό- βήμα προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της Opel, η οποία επιβεβαίωσε στην ίδια ημερίδα ότι θα προσφέρει αποκλειστικά αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όλη τη γκάμα της από το 2028.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ