Επίσημο: Η ηλεκτρική αναβίωση του Manta στα πλάνα της Opel

Opel manta concept

Ένα από τα θρυλικότερα αυτοκίνητα της ιστορίας της Opel, το Manta, επιστρέφει ως αμιγώς ηλεκτρικό στο εγγύς μέλλον - μαζί με τις νέες γενιές των Insingia και Crossland.

Η εταιρεία του Russelsheim επιβεβαίωσε επίσημα ότι κατέληξε στην απόφαση να βγάλει στην παραγωγή και πάλι το Manta, το οποίο θα είναι μεν τετράθυρο αλλά θα διατηρήσει την Coupe σιλουέτα του και θα την προσαρμόσει στα σύγχρονα Crossover χαρακτηριστικά - δίνοντας προτεραιότητα στο οδηγικό συναίσθημα και την αδρεναλίνη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απόφαση της Opel απορρέει από την ενθουσιώδη υποδοχή που επεφύλαξαν στο νεο-ρετρό πρωτότυπο Manta GSe ElektroMOD όσοι φίλοι της αυτοκίνησης το αντίκρυσαν πέρσι. Βάσει αυτής, η γερμανική εταιρεία αποφάσισε να αναβιώσει το θρυλικό της Coupe μέχρι το 2025, φυσικά με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης - μιας και η Opel το 2026 θα παύσει ολοκληρωτικά την κατασκευή αυτοκινήτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Σύμφωνα με την Opel, το νέο Manta θα είναι ένα αυτοκίνητο μηδενικών ρύπων και πολύπλευρο, το οποίο θα είναι εξαιρετικά ελκυστικό στους φίλους της οδήγησης. Ο CEO της εταιρείας, Uwe Hochgeschurtz, τόνισε συγκεκριμένα πως «το νέο Opel Manta θα είναι και πάλι ένα αυτοκίνητο για το συναίσθημα της οδήγησης. Με ηλεκτρική ισχύ που θα εξασφαλίζει κορυφαία επιτάχυνση με το άγγιγμα του γκαζιού. Το Manta μας θα προσφέρει για μία ακόμη φορά οδηγική ευχαρίστηση. Θα κατασκευάσουμε μια συναρπαστικά, αλλά και εντυπωσιακά ευρύχωρη νέα εκδοχή του».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
To πρωτότυπο ηλεκτρικό Manta GSe ElektroMOD που παρουσίασε η Opel το 2021
To πρωτότυπο ηλεκτρικό Manta GSe ElektroMOD που παρουσίασε η Opel το 2021

Οι πρώτες -ανεπιβεβαίωτες- πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο Manta θα βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium της Stellantis για αυτοκίνητα των κατηγοριών C και D, και θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύος μέχρι 400 ίππων. Αν ισχύουν τα παραπάνω, οι βασικοί του ανταγωνιστές θα είναι ηλεκτρικά C-SUV όπως τα Kia EV6 και Volkswagen ID 4.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τέλος, στην ανακοίνωσή της η Opel ανέφερε -όπως είναι λογικό, βάσει των πλάνων ολοκληρωτικού εξηλεκτρισμού της- ότι οι νέες γενιές των Crossland και Insignia θα είναι αμιγώς ηλεκτρικές. Παράλληλα, φημολογείται ότι το Insignia θα εγκαταλείψει τον sedan χαρακτήρα του και θα μεταμορφωθεί -και αυτό- σε SUV της μεσαίας κατηγορίας.

Διαβάστε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ