Η κινεζική Chery πάτησε στην Ευρώπη: Αυτό είναι το νέο της SUV

Chery Omoda

Η Chery, μια από τις αμέτρητες νέες αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας, ανακοίνωσε και επίσημα την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή αγορά - ξεκινώντας με την εξαγωγή του SUV Omoda στην Ιταλία και την Ισπανία.

H εταιρεία από τη Wuhu της Κίνας ακολούθησε τις BYD και NIO στο μεγάλο υπερπόντιο ταξίδι τους, και -μετά την πρόσφατη είσοδό της στην Τουρκία- επέλεξε την Ιταλία για την «προσγείωσή» της στην Ευρώπη. Αυτό συνέβη διότι από το 2006 συνεργάζεται με την τοπική DR Automobiles - η οποία τα τελευταία 15 χρόνια εισήγαγε στη χώρα τα αυτοκίνητα της Chery και τα διαθέτε με το δικό της σήμα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τώρα αυτό αλλάζει, καθώς τα Chery θα εισάγονται πια στην Ιταλία με το έμβλημα της κινεζικής εταιρείας, και θα υποστηρίζονται από το δίκτυο που στήνει η τελευταία στην Ευρώπη. Η αρχή θα γίνει μέσα στο 2023 με το νέο ηλεκτρικό SUV με την ονομασία Omoda.

Το Omoda, ανταγωνιστής του BYD Atto 3, είχε παρουσιαστεί πριν από δύο χρόνια, όμως η πανδημία επιβράδυνε σημαντικά την εμπορική του προώθηση. Τώρα έφτασε η στιγμή να επανεκκινήσει η όλη διαδικασία, και για αυτόν το λόγο η Chery προχώρησε στην ανανέωση του αυτοκινήτου πριν κάνει το ταξίδι που προς την ήπειρό μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για την ισπανική αγορά, εκεί η Chery θα κάνει το πέρασμά της ταυτόχρονα με το ντεμπούτο της στην Ιταλία, επεκτείνοντας και στην Ιβηρική τις δραστηριότητες και τα υποκαταστήματά της με στόχο να κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ή των εταιρικών στόλων.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως από το 1997 που ιδρύθηκε η Chery έχει σήμερα -μαζί με τη συνεργασία της με τη DR Automobiles- παρουσία σε 80 αγορές του κόσμου, και έχει κατασκευάσει σε αυτά τα 25 χρόνια πάνω από 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Και τώρα έχει στα πλάνα της μια εκτεταμένη γκάμα νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Θυμίζουμε ότι εδώ και 15 περίπου χρόνια, ο Όμιλος Συγγελίδη κατέχει τα δικαιώματα αποκλειστικής διανομής και εισαγωγής των αυτοκινήτων της μάρκας στην Ελλάδα και τη Νότια Ευρώπη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ