Οι Κινέζοι συνεχίζουν την απόβασή τους στην Ευρώπη - Ποια νέα μάρκα έρχεται;

Chery Omoda 5

Μετά το επιτυχημένο φετινό ξεκίνημα με την είσοδο των ηλεκτρικών τους στην Ευρώπη, οι Κινέζοι ρίχνουν στο παιχνίδι των πωλήσεων στη Γηραιά Ήπειρο και έναν γνωστό τους παίχτη, την Chery.

Η Chery είναι η δέκατη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων στην Κίνα, που δημιουργήθηκε το 1997, έχει 17.000 εργαζομένους και παραγωγικές εγκαταστάσεις σε 15 χώρες.

Στην Ευρώπη η εταιρεία θα ξεκινήσει τις πωλήσεις της το 2023 και θα μπει πρώτα στην αγορά της Ιταλίας. Θυμίζουμε ότι πριν από 15 περίπου χρόνια, ο Όμιλος Συγγελίδη είχε πάρει τα δικαιώματα αποκλειστικής διανομής και εισαγωγής των αυτοκινήτων της μάρκας στην Ελλάδα και τη Νότια Ευρώπη, χωρίς όμως τελικά τα αυτοκίνητα της Chery να έρθουν στα… μέρη μας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Chery Omoda 5

Πλέον, οι Κινέζοι ετοιμάζονται να ξεκινήσουν εκ νέου την είσοδό τους στη Γηραιά Ήπειρο, αφού εκτός των άλλων έχουν εδώ και μια τριετία σε λειτουργία ένα Κέντρο Εξέλιξης και Σχεδίασης στη Φρανκφούρτη, ενώ η εταιρεία είχε παρουσία και στη Διεθνή Έκθεση της γερμανικής πόλης το 2017.

Το αυτοκίνητο με το οποίο η Chery θα στηρίξει πάνω του το νέο της ευρωπαϊκό λανσάρισμα είναι το Omoda 5, ένα SUV με υβριδικό και ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, που παρουσιάστηκε ως «Chery X-C» στην Έκθεση Αυτοκινήτου της πόλης Κουανγκτσόου τον Νοέμβριο.

Η σχεδίαση του νέου μοντέλου είναι πολύ δυναμική, έχοντας ένα χαρακτηριστικά ντιζαϊνάτο εμπρόσθιο μέρος, διχρωμία και λεπτά κύρια φώτα εμπρός και πίσω.

Chery Omoda 5
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εσωτερικό, η σχεδίαση της καμπίνας παραπέμπει σε κουπέ οχήματα, με υψηλό κεντρικό τούνελ μετάδοσης και μεγάλο ψηφιακό κόκπιτ μπροστά από τον οδηγό που ενσωματώνει τις δύο HD οθόνες των 10,25 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων.

Στην Κίνα θα υπάρχουν εκδόσεις με μοτέρ βενζίνης turbo 1,6 και 2,0 λίτρων, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες να έχουν γίνει γνωστές. Στην Ευρώπη, θα υπάρξει όπως προείπαμε, μια υβριδική έκδοση με τον 1.600άρη turbo κινητήρα βενζίνης και μια αμιγώς ηλεκτρική, χωρίς επίσης η Chery να αναφέρει κάποια από τα στοιχεία τους.

Chery Omoda 5

Τονίζουμε ότι τον τελευταίο χρόνο οι κινέζικες εταιρείες, με άξονα πάντα την υψηλή τεχνογνωσία τους στην κατασκευή ηλεκτρικών μοντέλων (πολλές κινέζικες εταιρείες είναι πρωτοπόροι και στην κατασκευή μπαταριών για ηλεκτρικά), έχουν εισέλθει στην Ευρωπαϊκή αγορά σημειώνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία καλές πωλήσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη μάρκες όπως η Xpeng, η Nio και η Aiways οι οποίες ειδικεύονται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έχουν σημειώσει πολύ καλές επιδόσεις στις αγορές της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης - Διαβάστε εδώ. Επίσης, η περίφημη Dongfeng, ανακοίνωσε ότι μπαίνει πολύ δυνατά στις Ευρωπαϊκές αγορές και ήδη έχει παρουσία σε κάποιες χώρες - Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες.

Αναμένεται μάλιστα τα αμέσως επόμενα χρόνια και άλλοι Kινέζοι κατασκευαστές να εισέλθουν στην Ήπειρό μας και είναι σίγουρο ότι σύντομα θα δούμε αρκετές από τις μάρκες αυτές και στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ