Η ηλεκτρική Alfa Romeo Giulia έρχεται το 2025 -Σχεδόν 1.000 ίπποι για την Quadrifoglio

Alfa Romeo Giulia

Το ένδοξο ιταλικό sedan, η Alfa Romeo Giulia, θα γίνει ένα από τα πρώτα νέα, αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα της εταιρείας του Τορίνου - με αγνό σπορ σχεδιαστικό δυναμισμό και εκρηκτική ισχύ.

Η Alfa Romeo κερδίζει διαρκώς αυτοπεποίθηση: η επιτυχία της Tonale την έβαλε σε έναν εντυπωσιακά στιβαρό και γοργό βηματισμό ανάπτυξης, επιτρέποντάς της να αρχίσει να δίνει όλο και πιο σαφή μορφή στη νέα της γκάμα - η οποία θα πλημμυρίζεται σταδιακά τα προσεχή χρόνια από ηλεκτρικά αυτοκίνητα, μέχρι τον πλήρη εξηλεκτρισμό της το 2027.

Alfa Romeo Giulia 2023
Alfa Romeo Giulia 2023
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2022 υπήρξε για την Alfa Romeo ένα «εξαιρετικά θετικό» έτος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθύνοντος συμβούλου της Jean-Philippe Imparato. Οι πωλήσεις της στην Ευρώπη αυξήθηκαν κατά 22%, καθώς η ζήτηση -χάρη κυρίως στην Tonale- επέστρεψε στις παλαιότερες εποχές δόξας της εταιρείας τόσο στην κεντρική όσο και στη Νότια Ευρώπη - συμπεριλαμβανομένης και της χώρας μας.

Η ίδια η Alfa Romeo υποστηρίζει ότι ήταν ο Tonale αυτή που πυροδότησε τη μεταμόρφωσή της, μετά από μία πενταετία σχετικής αδράνειας. Της έβαλε, όπως υποστηρίζει, στη διαδικασία που ονομάζει «από το μηδέν στο μηδέν»: δηλαδή, από μηδέν ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι την πλήρη ηλεκτρική γκάμα μηδενικών ρύπων το 2027.

O διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato
O διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato

Πάνω σε αυτές τις στιβαρές βάσεις ανάπτυξής της, η ιταλική εταιρεία σχεδιάζει και ήδη εξελίσσει την ηλεκτρική της γκάμα - και ένα από τα πρώτα της EV θα είναι η νέα γενιά της Giulia, σύμφωνα με το βρετανικό Autocar.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το νέο ιταλικό sports-sedan προγραμματίζεται για το 2025, και οι φιλοδοξίες της Alfa Romeo για εκείνο είναι τέτοιες που -σύμφωνα με τις πληροφορίες του αγγλικού περιοδικού- η βασική του έκδοση θα ξεκινά από τους 345 ίππους. Έπειτα, θα υπάρχει η έκδοση Veloce απόδοσης περίπου 790 hp, ενώ η κορυφαία Giulia Quadrifolio θα φτάνει τους 986 hp - όπως δήλωσε ο ίδιος ο Imparato.

Alfa Romeo Giulia ZWB Zagato
Alfa Romeo Giulia ZWB Zagato

Εξίσου εντυπωσιακό, επίσης βάσει των ισχυρισμών του Γάλλου ισχυρού άνδρα της εταιρείας, είναι το ότι η αυτονομία που θα προσφέρει στη Giulia η μπαταρία της, σύμφωνα με τις μετρήσεις του κύκλου WLTP, θα αγγίζει τα 700 χιλιόμετρα. Και ο σχεδιασμός της, κατά τον Imparato, θα την κάνει να μοιάζει «σαν την Alfa Romeo που όλοι θα θέλαμε».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέραν της Giulia, ο Imparato επιβεβαίωσε ότι μέσα στο 2024 θα κάνει το ντεμπούτο του και το νέο B-SUV της Alfa Romeo, που εικάζεται πως θα λέγεται Brennero, με υδριδικές και αμιγώς ηλεκτρικές μονάδες ισχύος. Κι έπειτα θα ακολουθήσουν οι νέες ηλεκτρικές Giulia και Stelvio και το νέο ηλεκτρικό supercar της εταιρείας, μέχρι το 2026.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ